/ Takt & tone  
Sist oppdatert:
20.01.03
kl.23.34
 HOVEDSIDE 

 NYHETER 

 SPORT 

 KULTUR 
Kulturnytt
kultur-tips
Takt & tone
Uteliv
Tips om uteliv
Bøker
Film
Kinoguiden
Barnekroken
SMS
SMS-flørt
Kule linker
 OM SA 

 SPISELIG 

 UT I VERDEN 

 ØSTFOLD A-Å 

 ABONNEMENT 

 MARKED 

En komponist å regne med
5Kunstmusikk
Wolfgang Plagge
Ensemble 96
«Ars Nova - A reflection»
Lindberg Lyd   www.2L.no


Med den tredje utgivelsen i serien «Ars Nova», bekrefter Wolfgang Plagge sin posisjon i norsk musikkliv. Siden sin bemerkelsesverdige klaverdebut som 12-åring har han alltid vært en ressurs å regne med blant norske musikere og komponister. Særlig de siste års hyppige plateutgivelser bør være med på å gi Plagge ytterligere anerkjennelse og popularitet som komponist.
I Plagges middelalderinspirerte plateserie er den tredje utgivelsen et rent korverk: «Liknarbrut». En ukjent islandsk skald diktet på slutten av 1200-tallet et omfattende krosskvede, det vil si en lovsang til Kristi kors, i et sterkt norrønt språk, fullstendig i de førkristne vikingskaldenes tradisjon. I «Liknarbrut» finner vi noe av det mest gripende og personlige tekstmaterialet i hele den norrøne middelalderdiktningen. Dette har Plagge satt musikk til, og han har gjort det på en måte som følger diktets dunkle og mystiske tone, og gir skaldens refleksjoner rom til å resonnere.
Det forholdsvis unge kammerkoret Ensemble96 tilhører eliten blant våre norske vokalensembler, og under dirigent Øystein Fevangs ledelse får verket god behandling.


Publisert: 15.01.2003 - 13:16
Oppdatert: 15.01.2003 - 13:16
Utskriftsvennlig versjon

Tips en venn
Send denne saken til en du kjenner ved å fylle ut feltene nedenfor:

Mottakers adresse:

Din adresse:

1997-2001 © A-pressen Interaktiv A/S
iMaker CMS - Content Management System