back to English version

Gruppa ”FLUKT” gir musikken vinger.

Musikerne i gruppa formidler sann spilleglede kombinert med ubendig energi og et humør som gjør det vanskelig for en lytter å bli sittende stille. Musikken brettes ut for oss som et sjakkspill, der fantasifull uforutsigelighet og originalitet beseirer stive og fastlåste konvensjoner. Inspirasjonskildene er mange; skandinavisk og gælisk folkemusikk, stev, salmetoner og egenkomponert musikk har vokst sammen til en levende helhet med en sterk og personlig identitet. Nyt gleden ved en musikalsk flukt i kjent og ukjent landskap!

1 Flukt
Tilegnet FLUKT og ble laget mens Ronny Kjøsen var med i gruppa.

2 Melvin
Springleik etter Melvin Tronsgård. Melvin var fra Folldal, men tilbrakte mye
av sitt liv på Oppdal. Der han var kjent for bl.a. en viss ferdsel på diverse
motoriserte kjøretøyer.

3 Flisa
Halling av Sturla Eide. Laget til ære for alle hallingdansere som har
sparket flisa ned fra takbjelkene for å imponere jenter og jekke ned rivaler.

4 Lisa
Ballade av Sturla Eide, tilegnet dattera hans med samme navn.

5 Det er nu tid at vaage
Salme fra Rennebu, arrangert av Ronny Kjøsen.

6 Polarispols
Ikke mange musikere har latt seg inspirere av snøscootere på denne måten.
Denne er inspirert av snøscooterkjøring på Svalbard. Av Ronny Kjøsen.

7 Bryllupstoner i Selbu kirke
Den ble skrevet til Øivinds eget bryllup (originalt nok i Selbu kirke, det ville
du vel aldri ha gjettet...) i 2001.

8 Reel-potpurri
Det har vært veldig vanlig med kontakt mellom Norge og De Britiske Øyer
fra gammelt av. Musikere har inspirert hverandre, og også Flukt.
Av Sturla Eide / Trad.

9 Merethes vise
Denne vakre balladen er komponert av Ronny Kjøsen, og tilegnet hans kone Merethe.

10 Dagen viger
Salme fra Rennebu. Samme salme med tre forskjellige melodier og
arrangement. Arr: Ronny Kjøsen.

11 Spelemannsbryllup
Brudemarsj av Sturla som ble brukt under hans eget bryllup i 2001.

12 Gammelhaskjin
Gammelhalsin har namn etter ein spellmann Ola Johannesson Hallset frå Todalen, som budde på ein plass Halsen. Han vart blind på sine gamle dagar, og skal ha laga slåtten (dette er eg no ikkje så sikker på, for motivet finst vidt ikring). Men han levde i alle fall frå 1840 til 1924. Barnebarnet hans, Magda Storli (f. 1920), lever og bur i Storlidalen i Oppdal. Ho påstår ho kjem i hau bestefaren, ho leidde han når dei skulle borti nabogarden for å kjøpe mjølk. Ho fortel at heimen Halsen stadig eksisterer, men det er anna slekt som bur der no. Ho fortalte meg også om namn som Halsaekrå, Halsasvingen m m i dette området.

13 Bygnaden
En polska, viden kjent både som slått, og for sin historie. Misunnelse
mellom en snekker og en svensk spelemann, Bysskalle, resulterte i 
et veddemål som snekkeren tapte med god margin.

14 Nestekjærleik
Tekst: Arnt Skjerve / melodi: Heidi Skjerve.

Sturla Eide fele og hardingfele
Født i 1975 i Orkdal, Sør-Trøndelag. Han begynte tidlig å spille fele og deltok på sin første kappleik som åtte-åring. I 1999 ble han kvalifisert som "A-klassefelespiller". Han har mellomfag i musikk fra NTNU. Merittlisten er lang med store oppgaver nasjonalt og internasjonalt. Han har representert Norge i blant annet Paris og på Euromusica i Ungarn. Et av hans musikalske kjennetegn er allsidighet og et åpent i forhold til andre musikkstiler, som har resultert i samarbeid med både jazz-, klassiske- og rockemusikere i tillegg til basen i folkemusikk og dansemusikk. For tiden underviser han blant annet ved Musikkvitenskaplig institutt ved NTNU i Trondheim ved siden av hans virke som frilans utøver.

Øivind Farmen trekkspill
Født i 1972 i Tjølling, Vestfold. Klassisk utdannet fra Barratt Dues musikkinstitutt med beste karakter fra både hovedinstrument og kammermusikkeksamen.
Virker innen ulike genre og har samarbeidet med musikere og komponister som Arne Nordheim, Elise Båtnes og Ole Kristian Ruud og vært solist med orkestre som Trondheim Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester og Den Kongelige Norske Marines Musikkorps. Han har vunnet store internasjonale konkurranser og holdt konserter i en rekke land. I tillegg har han bakgrunn fra gammeldans og dansemusikk og vært jevnlig benyttet som studio- og teatermusiker i ulike sammenhenger.

Sondre Meisfjord kontrabass
Født i 1977 i Oslo, men oppvokst på Frei på Nordmøre. Han ble uteksaminert fra jazzlinjen ved musikkonservatoriet i Trondheim i 2001og har i tillegg mellomfag i musikk fra universitet i Oslo. Meisfjord er en av de mest etterspurte bassister i Norge i dag og rekken av oppgaver og samarbeidspartnere er lang og allsidig. Han har gitt ut plate med gruppen ”Come Shine” og ”Jon Pål Inderberg og the Zetting”. I 2001 spilte han i Trondheim Jazzorkester sammen med Pat Metheny under jazzfestivalen i Molde og har for øvrig spilt på de fleste store jazzfestivaler i Norge. Utover dette har han en lang rekke oppdrag bak seg på teater, i platestudio og på konsertscenen i ulike konstellasjoner.

FLUKT management
Hustad Promotion
Postboks 4804
N-7426 Trondheim

Kjetil Hustad
mobiltelefon 901 98 902
faks 850 31 915

Showlink

Gjestemusikere

Heidi Skjerve vokal
f. 1979, fra Rennebu i Sør-Trøndelag. Er i ferd med å avslutte fire års studier ved jazzlinja ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Gjorde utveksling ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm høsten 2001. Er å regne som “up-and coming” innen den nye generasjonen improvisasjonssangere, med mange jern i ilden. Jobber med fiimprovisasjon og stemmeeksperimentering bl.a. i det internasjonale elektroakustiske ensemblet Northern Alliance. Jobber i mer tradisjonelle former i bl.a. Heidi Skjerve kvartett, som spiller akustisk vokaljazz med utgangspunkt i egne låter og “standards”, som også deltar i “finalen” i årets “Jazzintro”. Har vært “på veien” med både mindre jazzensembler, gospelkor, rockeband og storband og har hatt gleden av å spille med flere nasjonale og internasjonale navn på jazzscenen. Har også jobbet en del solo med den vokale folkemusikken fra hjemtraktene.

Erlend Skomsvoll trøorgel
... har bemerket seg stadig mer som en dyktig orkesterleder og nyskapende arrangør. Erlend var i 2000-01 Norges første storbandarrangør lønnet av Norsk Kulturråd. Disse årene gjennomførte han to suksesskonsepter på Molde Jazzfestival i samarbeid med henholdsvis Chick Corea og Pat Metheny, som begge sa ja til å spille egen musikk omarrangert av Erlend Skomsvoll og med Trondheim Jazzorkester. Arrangør Skomsvoll har gjennom årene utviklet en særegen stil og blitt en ettertraktet arrangør for norske jazzartister som vil gjøre prosjekter med symfoniorkestre, og for popartister som Morten Abel og Sissel Kyrkjebø. Komponist Skomsvoll skriver stykker for storband, symfoniorkester og mindre ensembler ­ som sin egen kvintett Skomsork. Som pianist setter Erlend sitt preg på Come Shine inspirert av bl.a. Count Basie, Keith Jarrett og Bill Evans.

Flukt ønsker å takke disse for hjelp og bidrag
Ronny Kjøsen for låter og arrangement og et vesentlig bidrag til Flukts utvikling, Rikskonsertene og Ketil Hustad for å satse på Flukt som prosjekt, Heidi Skjerve for låter og ypperlig musikalsk medvirkning på platen, Erlend Skomsvoll som kongen av tramporgelet, Thomas Henriksen for meget positiv innstilling, saklig, dyktig og humoristisk tekniker, Mark Cabot for hans fotokunst, Jørn Adde for portretter og Ann Helen Brøndbo Foosnæs for oversetting. Morten Lindberg og Lindberg Lyd AS for miks og mastering, grafisk arbeid og at de ville satse på dette produktet.

Øivind Farmen benytter disse instrumentene
Zero Sette B32c convertor, Zero Sette B30 junior og Zero Sette B29 musette. Hornaas Musikk AS takkes for ypperlig samarbeid.

Sturla Eide benytter
Zeta acoustic pro elektrisk/akkustisk fele, vanlig flatfele av Arnulf Langfjell og hardingfele laget av Kjetil Rinde i 1985.

www.2l.no/2L.htm