NYHETER fra musikkmerket 2L
go to english
GRAMMY-nominasjoner
nettbutikk

Concertos & Fairytales

Concertos & Fairytales
Trombonekonserter av Wolfgang Plagge, Egil Hovland, Magne Amdahl og Torstein Aagaard-Nilsen

"Jeg fant, jeg fant!" sier Askeladden og tar vare på alt det andre overser. Han er i besittelse av en kreativ intuisjon som overvinner alle negative krefter; han overgår det rasjonelle og oppnår sine målsettinger, som vanligvis består i Prinsessen og halve Kongeriket. Nettopp den Askeladd'ske intuisjonen har vært underliggende drivkraft når PK Svensen, en av landets fremste trombonister, gir til beste fire norske funn av noen verker for trombone og orkester.

PK Svensen og Malmö Symfoniorkester | 2L35SACD

Hybrid Super Audio-CD 5.1 SURROUND + STEREO

Trombonen er et klangrikt, fantasieggende og malende instrument som med sin karakteristiske klang egner seg fortreffelig som soloinstrument i konsertsammenheng. Tross sin lange historie – trombonen var i hyppig bruk allerede i 1500-tallets Venezia – har solistrepertoaret for trombone aldri vært særlig omfattende. Derfor har fremtredende solister til alle tider vært særdeles viktige for framveksten av ny musikklitteratur; på Mozarts tid var det trombonevirtuosen Thomas Gschladt som inspirerte en rekke av tidens komponister til å skrive musikk for instrumentet, senere gjorde Mendelssohns bass-trombonist Karl Traugott Queisser mye for trombonens renommé i Tyskland. I pakt med denne tradisjonen har også den norske trombonisten PK (Per Kristian) Svensen nedlagt et stort og viktig arbeid for å få skrevet ny musikk for trombone, og noen av resultatene kan vi høre her.

MAREMARE
Aurora Quartett | 2L37SACD

Hybrid Super Audio-CD 5.1 SURROUND + STEREO

Dette er en innspilling av verker som står i en stolt tradisjon: Allerede helt tilbake på 1800-tallet var musikk for fire pianister et eksklusivt og meget fasjonabelt fenomen både i aristokratiet og på konsertscenene. Det er velkjent at Liszt og Chopin ofte opptrådte sammen med gode musikerkolleger og gav til beste åtte-hendige verker; i 1838 fremførte de blant annet en transkripsjon av Beethovens 8. symfoni i Rouen. Senere er det blitt komponert en mengde glimrende musikk for denne spennende besetningen, og verkene til Bjørn Kruse, Trygve Madsen og Wolfgang Plagge hører til de mest fremtredende.

Aurora Quartett er et internasjonalt anerkjent klaver-ensemble som spesielt fokuserer på musikk for fire pianister, slik som på denne CDen, som er deres første på musikkmerket 2L. Ensemblet betår av Apostolos Palios, Julia Severus, Alexander Vitlin og Alina Luschtschizkaja.

JULEMESSEJULEMESSEÅRETS JULEPLATEJULEMESSE
TB: Denne juleplaten gir musikalsk ståpels. Gull til Sølvguttene!
VG: Julestemning med naturlig, genuint glitter.
DAGBLADET: Stråler av lys, varme og stille timer. Tårer i øynene? Garantert!
AUDIOPHILE: Fremførelsen er fantastisk, og plata er nok et eksempel på fremragende opptaksteknikk og produksjon av Lindberg Lyd AS.

MOZARTIslandsmoens REQUIEMGLIMMER2L-samplerMagnum MYSTERIUMBARTOKImmortal Nystedt

musikkmerket 2L produseres av Lindberg Lyd AS | Postboks 56 Bogerud | NO-0621 OSLO | NORWAY | musikk@2L.no
Norsk CD i verdenstoppen
- nominert til to GRAMMY-priser

Den amerikanske GRAMMY-prisen er verdens mest prestisjetunge og ettertraktede musikkpris, og har samme status i musikkbransjen som Oscar-prisen har innen film. Immortal NYSTEDT, som er produsert av Lindberg Lyd og utgitt på musikkmerket 2L, er nominert i kategoriene Best Surround Sound Album og Best Choral Performance.

Les mer på www.2L.no