JULEPLATER fra musikkmerket 2L
SØLVGUTTENE
nettbutikk

Ny dirigent - kjente musikere
Platen er den første Sølvguttene gir ut med sin nye dirigent, Fredrik Otterstad. Domorganist Kåre Nordstoga og harpisten Ellen Sejerstedt Bødtker medvirker både i samspill med koret og som solister. I tillegg har Wolfgang Plagge komponert et nytt verk spesielt for denne juleplaten.

JULEMESSE - Missa in nativitate Domini
Platen er en ny og stemningsfull feiring av julens budskap, og Sølvguttenes mest egenartede og spennende juleplate til nå: Her har koret har valgt å synge messeledd fra ulike komponister, mens man vanligvis synger en hel messe komponert av samme komponist. Sølvguttene ønsker å vise hvordan komponister fra ulike tidsepoker har tonesatt de samme ordene. Messeleddene spenner over 1000 år i tid, fra Benedictus som ble komponert på 900-tallet, til Kjell Mørk Karlsen og Wolfgang Plagges bidrag fra vår tid. Samme tankegang er benyttet i inngangs- og utgangsprosesjonen "Hodie Christus natus est". Inngangsprosesjonen er den originale gregorianske hymnen, mens utgangen er samme melodi, men i nytt arrangement av Benjamin Britten.

JULEMESSEJULEKONSERTER med SØLVGUTTENE 2006
25. november, Drammen Theater
26. november, Gjøvik kino
27. november, Eidsvoll kino
29. november, Askim Kulturhus
4. desember, Frelsesarmeen, Egertorget
5. desember, Ris kirke, Oslo
7. desember, Juletreåpning, Trafalgar Square, London
8. desember, St. Martin-in.the-Fields, London
14. desember, Nøtterøy kulturhus
15. desember, Arendal Kulturhus
16. desember, Ibsenhuset, Skien
17. desember, Trefoldighetskirken, Oslo
18. desember, Grønland kirke
20. desember, Bærum Kulturhus
24. desember, Trefoldighetskirken, Oslo (NRK TV)

En anekdote fra 2005 viser litt av den anseelse koret har opparbeidet seg gjennom tidene. Koret var på turné i Ålesund rundt juletider, og etter konserten i en av byens kirker tok vi inn på et hotell for å vente på Hurtigruten videre til Bergen. Som takk skulle vi synge et par sanger for et julebord, som en liten overraskelse. Hotellsjefen gikk inn i salen for å fortelle bandet som spilte at de kunne ta en ti minutters pause ettersom Sølvguttene skulle synge noen sanger for gjestene. Kommentaren fra bandets frontfigur var følgende: "Ja selvfølgelig skal Sølvguttene synge her, og vi er The Beatles". Ansiktsuttrykket hans da vi marsjerte inn var ubetalelig!

Magnum MYSTERIUM

MAGNUM MYSTERIUM
Grex Vocalis

Uavhengig av hvilket forhold man har til den moderne julefeiringen, vil denne musikken bidra med stemning, lys og håp i den mørkeste tiden. Grex Vocalis har samlet noe av den vakreste julemusikken for kor a cappella.

JULEVARIASJONER

JULEVARIASJONER
Wolfgang Plagge

Julens vakreste melodier fra flygelet i Sofienberg kirke

En tid fylt av forventning, stillhet og glede, kan lett overdøves av stress og jag slik at stillheten blir til ensomhet. Da er det godt å kunne la sinnet fylles av ettertenksom ro.

MOZARTConcertos & FairytalesIslandsmoens REQUIEM2L-samplerGLIMMERBARTOKImmortal Nystedt
musikkmerket 2L produseres av Lindberg Lyd AS | Postboks 56 Bogerud | NO-0621 OSLO | NORWAY | musikk@2L.no
SØLVGUTTENEs nye juleplate
- garantert julestemning!

JULEMESSE - Missa in nativitate domini er bygget rundt den tradisjonelle tidebønnen med messeledd fra mange ulike komponister. Våre kjente og kjære julesanger er flettet inn i en verdig hyllest til Jesusbarnets fødsel. CD'en gir deg 20 sanger med julestemningsgaranti!

JULEMESSE - missa in nativitate Domini | 2L42SACD
SØLVGUTTENE dirigert av Fredrik Otterstad
Ellen Sejersted Bødtker harpe | Kåre Nordstoga orgel

Hybrid S uper Audio-CD 5.1 SURROUND + STEREO.
Denne disken ser ut som en vanlig CD og kan spilles på alle tradisjonelle anlegg og datamaskiner.

Terning 6 for JULEMESSE
DAGBLADET 21/11-2006: Stråler av lys, varme og stille timer. Tårer i øynene? Garantert!