NYHETER fra musikkmerket 2L
go to english
MOZART
nettbutikk

Marianne Thorsen begynte å spille fiolin i fireårsalderen ved Trondheim kommunale musikkskole, med Bjarne Fiskum som hovedlærer. Hun fortsatte sine studier med Felicity Lipman og György Pauk. I 1994 tok hun diplomeksamen ved Royal Academy of Music i London, og ble tildelt fiolinprisen samt DipRAM, akademiets høyeste eksamensgrad. Hun ble kåret av Rikskonsertene til Årets Unge Solist 1998, og debuterte i Universitetets Aula i Oslo med pianisten Håvard Gimse samme året. Marianne har blitt tildelt en rekke utmerkelser og førstepriser; blant annet "Carl F. Flesch Outstanding Merit Prize" 1992, "Emily English Award" 1995 og "Concours International de Violon de Sion-Valais" 2003.

Marianne Thorsen har utviklet Leopold String Trio til et av Europas ledende kammermusikkensembler, med faste konsertserier i Wigmore Hall i London. I 2000 ble hun utnevnt til spillende leder i Nash Ensemble of London. Marianne er i dag professor ved Royal Academy of Music og ved Institutt for Musikk i Trondheim. Hun spiller på en Pressenda bygget i Turin i 1841.

TrondheimSolistene ble grunnlagt i 1988 av professor Bjarne Fiskum. Gjennom sine konserter i Europa, USA, Japan og Brasil har TrondheimSolistene utviklet seg til et ensemble av internasjonalt format. Orkesterets innspilling av Vivaldis "Årstidene" med Anne-Sophie Mutter på Deutsche Grammophon har blitt lovprist over hele Europa. Orkestret samarbeider jevnlig med solister som Leif Ove Andsnes, Martin Fröst, Joshua Bell, Ole Edvard Antonsen, Arve Tellefsen og Anne-Sophie Mutter. Øyvind Gimse ble kunstnerisk leder for TrondheimSolistene i 2002, og har videreført ensemblet med stor programbredde og musikalsk vidsyn. Etter studier i Oslo, München, Salzburg og Wien var han i perioden 1991-97 alternerende solocellist i Trondheim Symfoniorkester. Gimse underviser nå i strykerfag ved Institutt for musikk i Trondheim.

Marianne Thorsen

I en internasjonal blindtest velger 34 av 50 lyttere Marianne Thorsen og TrondheimSolistene som sin favoritt, fremfor etablerte referanser i Mozarts fiolinkonserter!

dokumentasjon

 

Musikkmerket 2L - et internasjonalt repertoar reflektert i en nordisk atmosfære
Øyvind Gimse

Europas aller første innspilling i DXD! Introduksjonen av digital lyd på begynnelsen av 80-tallet skapte en storm i Hi-Fi-miljøet; uttrykk som "hard og kald" og "Vinyl låter mye varmere" dominerte debattene rundt CD-formatet. DXD feier nå denne diskusjonen av banen. Digital eXtreme Definition er et profesjonelt lydformat som formidler analoge kvaliteter, med en målefrekvens på hele 352.8 kHz per kanal i 32 BIT oppløsning . Dette gir oss rom for redigering og nivåjusteringer før vi konverterer ned til DSD (2.8224 Mbit/s). Super Audio CD er produktet som bringer denne opplevelsen ut til forbrukeren.

Lindberg Lyd AS er blant de første i Europa som tar i bruk DXD- og SACD-teknologi. Signalkjeden er like enkel og kort som den er teknisk avansert; fantastiske musikere og eventyrlig musikk i et vakkert rom -> DPA 130V mikrofoner -> Millennia Media mikrofonforsterkere -> SPHYNX2 konverter -> PYRAMIX arbeidsstasjon. Den tekniske løsningen er utviklet av Lydrommet AS, Merging Technologies Inc, Digital Audio Denmark og Lindberg Lyd AS. Se bilder fra innspillingen HER

Islandsmoens REQUIEMGLIMMERDrufiacc2L-samplerMagnum MYSTERIUMBARTOKImmortal Nystedt
musikkmerket 2L produseres av Lindberg Lyd AS | Postboks 56 Bogerud | NO-0621 OSLO | NORWAY | musikk@2L.no
MOZART fiolinkonserter

Med respekt for opphav og tradisjon søker vi musikalske opplevelser og dynamikk i takt med vår egen tid. Med denne innspillingen vil vi gi deg en duggfrisk versjon av de mest elegante fiolinkonserter i musikkhistorien. Mozart er for oss hard som fjell, myk som nysnø og klar som is. Vi vil omgi lytterne med et lydbilde som inviterer til aktiv deltakelse, i et tett og nært samspill med solist og orkester. Bare slik kan vi på en oppriktig måte vise vår kjærlighet til Mozarts musikk.

MOZART Violin Concertos
Marianne Thorsen og TrondheimSolistene | 2L38SACD

Super Audio-CD 5.1 SURROUND + STEREO.
Med en vanlig CD i samme pakke, uten tillegg i prisen.