2L
Nyheter fra musikkmerket 2L
november 2007
Go to English version.

MORTEN GAATHAUG - Musica da cameraMORTEN GAATHAUG - Musica da camera

Komponisten Morten Gaathaug maler musikalske bilder av naturen og livet i alle sine avskygninger. Fascinert av magien i fuglenes verden har han lykkes i å utvikle et tonespråk av naturgitte spenningsmotsetninger; både romantikk og modernisme, klare motiver og underfundige melodiske linjer får eksistere side om side. Kammermusikk har en spesiell plass i hans musikalske univers - møt ham her i fri utfoldelse med store verker for små ensembler.

Strykekvartett nr. 2
Seks sanger til dikt av Jens Bjørneboe
Kvintett for klaver og strykere

ENSEMBLE BJØRVIKA / Per Andreas Tønder / Ellen Ugelvik / Tore Dingstad

Hybrid Super Audio-CD 5.1 SURROUND + STEREO.
Kan spilles på alle tradisjonelle stereoanlegg og datamaskiner.Kjøp lydfiler og CDiTunes

Ny SACD med TrondheimSolistene i mars 2008!
Se bilder fra innspillingen i Selbu kirke forrige uke HER

TRONDHEIMSOLISTENES diskografi inkluderer nå totalt hele 25 utgivelser. Orkesterets innspilling av Mozarts fiolinkonserter, med Marianne Thorsen som solist, ble tildelt Spellemannpris for beste klassiske innspilling i 2006. TRONDHEIMSOLISTENES seneste Europaturne med Anne-Sophie Mutter i februar/mars 2007 ble et nytt høydepunkt i orkesterets karriere. På ny ble de største konsertarenaer erobret med stor suksess, og det ble gjort en ny innspilling av Bach sine fiolinkonserter for Deutsche Grammophon som vil bli lansert våren 2008 hvor orkesteret igjen turnerer med Mutter, denne gangen til Kina, Taiwan, Sør-Korea og Japan. I samme periode lanserer 2L denne utgivelsen med musikk av Britten, Bacewicz, Bjørklund og Bartok.

TrondheimSolistene 2008
Julepakker:

Ola Gjeilo - STONE ROSE
Gjeilo beveger seg et sted mellom jazz, klassisk og pop. Terning5Men egentlig opererer han med sin egen sjanger. Både melodiene og framføringen er kjærlige, inkluderende, lyttervennlige, lyse, lette og ledige. Men på ingen måte ukompliserte. Det er tydelig at Gjeilo ikke bare har grep om å skrive musikk. Han er også en eminent pianist. Virkelig lekkert! (GD, 25.oktober 2007)Terning5

Stone rose er en vakker og vennligsinnet plate, og kan absolutt anbefales å lytte tilgjennom de lange, mørke vinterkveldene som ligger foran oss noen måneder nå. (Hamar Arbeiderblad, 6.november 2007)

Gratis 2L-sampler 2007

Musikkmerket 2L blir tildelt stor oppmerksomhet i Asia denne høsten. HiFi-magasinet AUDIOTECHNIQUE publiserte i august en stor artikkel og GRAMOPHONE CHINA presenterer 2L som "Label of the Month" i desember, med artikkel, anmeldelser og medfølgende CD-sampler. Vi benytter samtidig anledningen til å produsere en europeisk utgave:

Bestill en gratis CD!

www.2L.no/sampler2007

 

Immortal NYSTEDT
Immortal NYSTEDT
Ensemble 96 / Øystein Fevang GRAMMY

BILDEBREV fra prisutdelingen

MOZART
MOZART Violin ConcertosSpellemann
Marianne Thorsen / TrondheimSolistene

DXDVinner av SPELLEMANNPRISEN 2006

musikkmerket 2L produseres av Lindberg Lyd AS | Postboks 56 Bogerud | NO-0621 OSLO | musikk@2L.no