2L
Nyheter fra musikkmerket 2L
oktober 2007
Go to English version.

Stone Rose CDOla Gjeilo - Stone Rose

Dette kontemplative og melodirike albumet er fullpakket med vakker pianomusikk skrevet og framført av Ola Gjeilo. Det kan beskrives som noe i skjæringspunktet mellom jazz, klassisk, film- og populærmusikk, forent gjennom Olas unike og varme musikalske språk.

Mange av sporene er uttrykk for Olas kjærlighet til New York City, hvor han bor og utøver sin karrière som komponist og pianist. Andre medvirkende på albumet er amerikanske og norske elitemusikere som Johannes Martens (cello), Tom Barber (flygelhorn) og David Coucheron (fiolin).

Stone Rose er Olas første soloalbum, som et resultat av utallige henvendelser fra publikum verden rundt som har forelsket seg i hans følsomme spill og musikk som går rett til hjertet.

Hybrid Super Audio-CD 5.1 SURROUND + STEREO. Kan spilles på alle tradisjonelle stereoanlegg og datamaskiner.

2L48SACD utgivelsesdato: 22. oktober 2007
Releasekonsert i Scandinavia House, New York, 29. november 2007

Produsert av GRAMMY-nominerte Lindberg Lyd i Sofienberg kirke i Oslo.


iTunesKjøp notene som PDFKjøp lydfiler og CD

NYHET: Nå kan du også kjøpe notene
som PDF fra 2L.MusikkOnline.no

OLA GJEILO - fra en samtale med Michael Adams

- Noen av sporene på albumet har navn som bringer oss til New York. Var denne byen en inspirasjon for deg når du skrev musikken?

Ja, absolutt. Jeg er voldsomt glad i New York. Den er nesten som en person for meg, og har en utrolig sterk identitet og mye sjel. Det første sporet på albumet, Snow In New York, beskriver den drømmeaktige roen jeg føler når jeg våkner opp om morgenen og det snør i byen. Andre stykker, som North Country, The Line, The Hudson, Serenity og April er også inspirert av New York, mens Michelle, Roxbury Park, January og Sienna er knyttet til inntrykk fra Los Angeles, hvor jeg bodde i 2006 og 2007. Roxbury Park er en liten park like ved der jeg bodde i Beverly Hills. Den betydde så mye for meg, som et sted hvor jeg kunne gå fritt rundt uten å måtte kjøre noe sted, som er ganske sjeldent i LA. Derfor er vel dette stykket også det mest gledesfylte og ubekymrede. Jeg synes at de byene komplimenterer hverandre veldig godt; de er utrolig forskjellige og har begge så mange fantastiske kvaliteter.

- Albumet generelt; det virker gjennomgående kontemplativt, med en vekt på ro og varme. Var dette et bevisst valg?

Ikke egentlig. Jeg mener, det virker bare som det er den type musikk som kommer ut av meg for tiden. Jeg har alltid likt kontemplativ musikk for piano, først og fremst fra mestere som Keith Jarrett. Men jeg tror jeg bare ønsket å skrive musikk som var vennlig og kommuniserende, fra det veldig intime til det noe mer emosjonelle og rytmiske.

Hør hele intervjuet med Ola som MP3 eller last teksten ned som e-bok

Ola Gjeilo

Gratis 2L-sampler 2007

Musikkmerket 2L blir tildelt stor oppmerksomhet i Asia denne høsten. HiFi-magasinet AUDIOTECHNIQUE publiserte i august en stor artikkel og GRAMOPHONE CHINA presenterer 2L som "Label of the Month" i desember, med artikkel, anmeldelser og medfølgende CD-sampler. Vi benytter samtidig anledningen til å produsere en europeisk utgave:

Bestill en gratis CD!

www.2L.no/sampler2007

 

Immortal NYSTEDT
Immortal NYSTEDT
Ensemble 96 / Øystein Fevang GRAMMY

BILDEBREV fra prisutdelingen

MOZART
MOZART Violin ConcertosSpellemann
Marianne Thorsen / TrondheimSolistene

DXDVinner av SPELLEMANNPRISEN 2006

musikkmerket 2L produseres av Lindberg Lyd AS | Postboks 56 Bogerud | NO-0621 OSLO | musikk@2L.no