2L
Nyheter fra musikkmerket 2L
august 2008
Go to English version.

ELLIOTT CARTER (2L54SACD) JOHANNES MARTENS ENSEMBLE
Kammermusikk av ELLIOTT CARTER
- Figments and Fragments

I spissen for et elitelag av unge norske musikere har cellisten Johannes Martens sammen med musikkmerket 2L tatt initiativet til en fascinerende produksjon. Utgivelsen viser det enorme spennet i Carters kreative perioder; nesten 50 år skiller det tidligste og det seneste verket på utgivelsen, og Carters livsverk fremstår som et kunstnerisk tverrsnitt av det 20. århundrets musikalske historie. Verkene på platen rommer hans berømte cellosonate fra 1948, hans vakre Elegy for strykekvartett fra 1946, samt en rekke stykker for solo, duo, trio og kvartett fra 1980 og frem til i dag.

I samarbeid med Ny Musikk lanseres platen den 17. august 2008, kl. 1900 i Gamle Aker Kirke, under en konsert på Oslo Kammermusikkfestival.

Kjøp CD og Downloads Kjøp HiRes lydfiler Pressebilder
MUSIKKONLINE FLAC 24 BIT / 96 og 192 kHz cover

Livskraftig og oppegående 100 åring jubilerer
Elliott CarterDen amerikanske komponisten Elliott Carter fyller 100 år den 11. desember 2008

Aaron Copland sa om Elliott Carter at han var en av Amerikas fremste skapende kunstnere. Stravinsky kalte hans orkesterverker for mesterstykker. Han har mottatt alle de høyeste priser musikklivet tilbyr, og er internasjonalt anerkjent som en av vår tids ledende komponister, som en viktig viderefører og fornyer av den klassiske musikktradisjonen.

Det er en sensasjon i seg selv når et menneske runder hundre år og fremdeles er klar i hodet. I dette tilfelle er ikke jubilanten bare oppegående; Carter har i de siste årene gjennomgått en forbløffende kreativ periode, med nyskrevne verk som bare den mest erfarne kunstner og håndverker kan levere. Elliott Carter forteller at han i sin barndom kunne sykle ned hele Manhattan uten å treffe en eneste automobil, i sterk kontrast til dagens konstante kaos. Han reiste til Europa like før og like etter både første og andre verdenskrig, og så de katastrofale følgende av disse. Han har følt på kroppen behovet for fremveksten av en musikk som gjenspeiler mennesket i lys av den moderne verden. Gjennom hele sitt liv har han vært en våken observatør, og hans livsverk fremstår som en hyllest til mennesket.

Johannes Martens er ansatt som cellist i Oslo Filharmoniske Orkester og har gjestet som solocellist i Kringkastingsorkestret og Den Norske Operas Orkester. Tom Ottar Andreassen er solofløytist i Kringkastingsorkestret og Det Norske Kammerorkester. Andjei Maevski kommer opprinnelig fra Khasakstan, og er alternerende soloklarinettist i Den Norske Operas Orkester. Joachim Kjelsaas Kwetzinsky er en etterspurt konsertpianist og kammermusiker, mens Anders Kjellberg Nilsson har gjort seg bemerket som en av våre mest lovende unge fiolinister. Yi Yang kommer opprinnelig fra Kina og jobber nå som konsertmester 3 i Kringkastingsorkestret. Anders Rensvik er ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester.

eBook  ELLIOTT CARTERJohannes Martens EnsembleSonata for Cello and Piano - Figment 1 and 2 - Enchanted Preludes - Scrivo in Vento
Gra - Con leggerezza pensosa - Fragment 1 and 2 - Elegy

Hybrid Super Audio-CD 5.1 SURROUND + STEREOprodusert i DXD (Digital eXtreme Definition).
- Kan også spilles på alle tradisjonelle stereoanlegg og datamaskiner.

 
TrondheimSolistene - DIVERTIMENTI

TrondheimSolistene - DIVERTIMENTI

Orchestral Disc of the Month i britiske Classic FM magazine

Classic FM magazine"From the first note of Britten’s Simple Symphony the sound has a depth
that makes conventional CDs sound wimpy."

Tilsvarende oppslag følger i BBC Music Magazine, The Strad og Gramophone Magazine.
ULTRA Audio (USA): "The best high-resolution audio discs produced anywhere on the planet!"

DIVERTIMENTI presentert i amerikanske PlayBack Magazine og Big Sound

Ola Gjeilo - STONE ROSE

Ola Gjeilo - STONE ROSE

"Ola Gjeilo’s moving album, Stone Rose, heralds the arrival of a remarkable new talent in the New Age piano music world. Gjeilo’s pieces seem to float freely in their own time, sometimes playful, other times introspective. His gentle, sincere style is well-grounded in a musical pedigree that includes London’s Royal College of Music and The Juilliard School of Music. Entertaining and relaxing, this warm and reflective piano music is subtly accented by flugelhorn, cello and violin."

Nå tilgjengelig som FLAC 24 BIT / 96 kHz. Se også vår TESTBENK for ekte HD musikkfiler.

Engegårdkvartetten - STRING QUARTETS

Engegårdkvartetten - STRING QUARTETS

VG: "Engegårdkvartetten har i løpet av noen få år etablert seg som en av Norges fremste i sitt slag. Strykekvartetten med fiolinisten Arvid Engegård i spissen har et sterkt indre liv, hver og en av musikerne hører til tetsjiktet, og det gjør at klangen blir tett, levende og intens.En gjennomført og engasjerende plate!"

SA-CD.net: "Their music-making, furious and subtle by turns and amazingly ‘inside’ the idiom, has given me actual goose-bumps of delight. This beguiling disc certainly deserves a top recommendation."

Nå tilgjengelig som FLAC 24 BIT / 96 og 192 kHz. Se også vår TESTBENK for ekte HD musikkfiler.

TrondheimSolistene - MOZART

Marianne Thorsen / TrondheimSolistene - MOZART violin concertos

- Winner of the Norwegian GRAMMY-award 2006
- Elected a "Record to Die for" by US magazine Stereophile 2007

ULTRA Audio (USA): "The best high-resolution audio discs produced anywhere on the planet!"

Nå tilgjengelig som FLAC 24 BIT / 96 og 192 kHz. Se også vår TESTBENK for ekte HD musikkfiler.

musikkmerket 2L produseres av Lindberg Lyd AS | Postboks 56 Bogerud | NO-0621 OSLO | musikk@2L.no