2L
Nyheter fra musikkmerket 2L
GRAMMY-nominasjoner 4.desember 2008
Go to English version.

51st GRAMMY

Tre GRAMMY-nominasjoner til Lindberg Lyd og TrondheimSolistene i natt

DIVERTIMENTI er nominert til verdens mest prestisjefylte musikkpris. Morten Lindberg og Hans Peter L'Orange i Lindberg Lyd er nominert til amerikanske GRAMMY for beste lydproduksjon i surround. De er også nominert i den generelle klassen for beste lydtekniske arbeid. TrondheimSolistene ledet av Øyvind Gimse er nominert i kategorien for beste ensemblespill. The Recording Academy offentliggjorde årets nominasjoner under en pressekonferanse i Los Angeles i natt. Prisutdelingen direktesendes av CBS fra Staples Center i Los Angeles 8. februar 2009.

Det norske musikkmerket 2L var også i 2006 nominert til den amerikanske GRAMMY-prisen, da for IMMORTAL NYSTEDT med Ensemble 96.

Morten Lindberg"Vi forsøker å gi lytteren følelsen av å være tilstede. Med surroundlyd bringer vi publikum inn i musikken og la dem delta sammen med utøverne. Tilstedeværelse og deltagelse er de magiske ordene for fremtidens brukere av musikk. Som illusjonskunstnere må lydteknikere og produsenter gjøre det samme som enhver god musiker; tolke musikken og komponistens intensjoner, og tilpasse formidlingen til det mediet vi utøver. Selv med surroundlyd klarer vi ikke å gjenskape en kopi av konsertsalen; vi arbeider fremdeles med illusjoner", sier Morten Lindberg.

PRESSEBILDER ILLUSTRASJONER

TrondheimSolistene - DIVERTIMENTI (2L50SABD)

DIVERTIMENTI

- Best Surround Sound Album

- Best Engineered Album

- Best Small Ensemble Performance


TrondheimSolistene i Selbu kirkeDIVERTIMENTI (2L50SABD) har røtter tilbake til 1800-tallet. Divertimenti er lette og lekne stykker, som oftest skrevet for sosiale anledninger og fremført av mindre ensembler. Med årene har denne utvungne og elegante musikkformen fått mange uttrykksvarianter og har langt på vei vært normdannende for den virtuose kammermusikken vi kjenner i dag. Flere av de mest fremtredende komponister i vår tid har beskjeftiget seg inngående med denne fascinerende ensemblestilen og vært med på å videreforedle den til en kammersymfonisk paradegren.

TrondheimSolistene er et dynamisk kvalitetsensemble som ble grunnlagt i 1988 av professor Bjarne Fiskum. Orkesteret var i mange år en arena for profesjonell konserterfaring for strykere ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Orkesteret ledes nå av Øyvind Gimse og har gjennom sine konserter over store deler av Europa og turneer i USA, Japan og Brasil utviklet seg til et internasjonalt ensemble av rang. I DIVERTIMENTI alternerer Geir Inge Lotsberg og Anders Kjellberg Nilsson som konsertmestere.
www.trondheimsolistene.no

Som første plateselskap i verden kombinerte musikkmerket 2L en hybrid SACD med en Blu-ray "music only" i samme emballasje. Når alle formatvarianter i denne produksjonen avledes av samme høyoppløselig original (5.1 kanaler DXD, 24 BIT 352.8 kHz) vil produktet, i tillegg til den musikalske nytelsen, bli et unikt testverktøy for utstyrsprodusenter og HiFi-magasiner i hele verden.

Verdens aller første musikk Blu-ray er norsk

TrondheimSolistene markerer sitt 20-års jubileum med en utgivelse der lydkvaliteten garantert overgår alt annet du har hørt tidligere. DIVERTIMENTI er spilt inn av et orkester i toppform. Og det høres til gagns! Hvert instrument er så tydelig plassert i lydbildet at man kan se for seg de enkelte musikerne. At opptakene er gjort i Selbu kirke gir også produksjonen et eget særpreg. At tidenes spenstigste spill fra TrondheimSolistene kan oppleves med optimal lydkvalitet skyldes at vi fullt ut har utnyttet mulighetene som ligger i Blu-ray formatet. For de som ikke har anskaffet seg en slik spiller er det lagt ved en hybrid SACD som kan spilles på alle tradisjonelle stereoanlegg og datamaskiner.

DIVERTIMENTI gis ut av 2L, et plateselskap som har fått Grammy nominasjoner og anerkjennelse utenfor landets grenser for sitt kompromissløse fokus på audiofile kvaliteter. De har tidligere produsert og gitt ut TrondheimSolistenes MOZART (2L38SACD). Dette albumet ble av amerikanske Stereophile erklært en "Record To Die For" og vant den norske Spellemannprisen.

Musikkmerket 2L runder med DIVERTIMENTI femti utgivelser. Som første plateselskap i verden kombinerer 2L en hybrid SACD med en Blu-ray "music only" i samme emballasje. Når alle formatvarianter i denne produksjonen avledes av samme høyoppløselig original (5.1 kanaler DXD, 24 BIT 352.8 kHz) vil produktet, i tillegg til den musikalske nytelsen, bli et unikt testverktøy for utstyrsprodusenter og HiFi-magasiner i hele verden.

Hybrid Super Audio-CD 5.1 SURROUND + STEREO produsert i DXD (Digital eXtreme Definition).
Kan spilles på alle tradisjonelle stereoanlegg og datamaskiner.
- Vanlig CD (16 BIT / 44.1 kHz)
- 2.0 DSD (2.8224Mbit/s per kanal)
- 5.1 DSD (2.8224Mbit/s per kanal)

Hva er Blu-ray?Blu-ray Musikk i ekstreme HD lydformater – video kun for menystyring.
- 2.0 LPCM 24BIT/192 kHz
- 5.1 LPCM 24BIT/192 kHz
- 5.1 DTS HD Master Audio 24BIT/192 kHz
- 5.1 Dolby True HD 24BIT/192 kHz
- 5.1 Dolby Digital 48kHz

Alle formater på denne platen er kompatible med Sonys PlayStation3

 
musikkmerket 2L produseres av Lindberg Lyd AS | Postboks 56 Bogerud | NO-0621 OSLO | +47 4815 2222 | musikk@2L.no