2L
Nyheter fra musikkmerket 2L
mai 2008
Go to English version.

TrondheimSolistene DIVERTIMENTI Blu-ray + SACD
TrondheimSolistene
DIVERTIMENTI


Divertimento er en musikalsk sjanger med røtter tilbake til 1800-tallet. Divertimenti er lette og lekne stykker, som oftest skrevet for sosiale anledninger og fremført av mindre ensembler.

Med årene har denne utvungne og elegante musikkformen fått mange uttrykksvarianter og har langt på vei vært normdannende for den virtuose kammermusikken vi kjenner i dag. Flere av de mest fremtredende komponister i vår tid har beskjeftiget seg inngående med denne fascinerende ensemblestilen og vært med på å videreforedle den til en kammersymfonisk paradegren.

Benjamin Britten Simple SymphonyeBook  DIVERTIMENTI
Grazyna Bacewicz Concerto for String Orchestra
Terje Bjørklund Carmina
Béla Bartók Divertimento for Strings

INTRODUKSJONSTILBUD:
Hybrid SACD + musikk Blu-ray
i en og samme pakke, for prisen av en vanlig CD

Lanseringsdato: 27. mai 2008

TrondheimSolisteneTrondheimSolistene er et dynamisk kvalitetsensemble som ble grunnlagt i 1988 av professor Bjarne Fiskum. Orkesteret var i mange år en arena for profesjonell konserterfaring for strykere ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Orkesteret ledes nå av Øyvind Gimse og har gjennom sine konserter over store deler av Europa og turneer i USA, Japan og Brasil utviklet seg til et internasjonalt ensemble av rang. I DIVERTIMENTI alternerer Geir Inge Lotsberg og Anders Kjellberg Nilsson som konsertmestere.

Verdens aller første musikk Blu-ray er norsk

TrondheimSolistene markerer sitt 20-års jubileum med en utgivelse der lydkvaliteten garantert overgår alt annet du har hørt tidligere. DIVERTIMENTI er spilt inn av et orkester i toppform. Og det høres til gagns! Hvert instrument er så tydelig plassert i lydbildet at man kan se for seg de enkelte musikerne. At opptakene er gjort i Selbu kirke gir også produksjonen et eget særpreg. At tidenes spenstigste spill fra TrondheimSolistene kan oppleves med optimal lydkvalitet skyldes at vi fullt ut har utnyttet mulighetene som ligger i Blu-ray formatet. For de som ikke har anskaffet seg en slik spiller er det lagt ved en hybrid SACD som kan spilles på alle tradisjonelle stereoanlegg og datamaskiner.

DIVERTIMENTI gis ut av 2L, et plateselskap som har fått Grammy nominasjoner og anerkjennelse utenfor landets grenser for sitt kompromissløse fokus på audiofile kvaliteter. De har tidligere produsert og gitt ut TrondheimSolistenes MOZART (2L38SACD). Dette albumet ble av amerikanske Stereophile erklært en "Record To Die For" og vant den norske Spellemannprisen.

Musikkmerket 2L runder med DIVERTIMENTI femti utgivelser. Som første plateselskap i verden kombinerer 2L en hybrid SACD med en Blu-ray "music only" i samme emballasje. Når alle formatvarianter i denne produksjonen avledes av samme høyoppløselig original (5.1 kanaler DXD, 24 BIT 352.8 kHz) vil produktet, i tillegg til den musikalske nytelsen, bli et unikt testverktøy for utstyrsprodusenter og HiFi-magasiner i hele verden.

Hybrid Super Audio-CD 5.1 SURROUND + STEREO produsert i DXD (Digital eXtreme Definition).
Kan spilles på alle tradisjonelle stereoanlegg og datamaskiner.
- Vanlig CD (16 BIT / 44.1 kHz)
- 2.0 DSD (2.8224Mbit/s per kanal)
- 5.1 DSD (2.8224Mbit/s per kanal)Hva er Blu-ray?

Blu-ray Musikk i ekstreme HD lydformater – video kun for menystyring.
- 2.0 LPCM 24BIT/192 kHz
- 5.1 LPCM 24BIT/192 kHz
- 5.1 DTS HD Master Audio 24BIT/192 kHz
- 5.1 Dolby True HD 24BIT/192 kHz
- 5.1 Dolby Digital 48kHz

Alle formater på denne platen er kompatible med Sonys PlayStation3

Asiaturné med Anne-Sophie Mutter

TrondheimSolistene legger torsdag 22. mai ut på en tre ukers Asiaturné med verdensstjernen og fiolinisten Anne-Sophie Mutter. Med 13 konserter i Kina, Hong Kong, Sør-Korea, Taiwan og Japan spiller TrondheimSolistene blant annet i Beijings nye storstue National Centre for the Performing Arts, Suntory Hall i Tokyo og Seoul Arts Center. Dette er den mest prestisjefylte utenlandsturen i TrondheimSolistenes nå tyveårige historie. Samtidig lanseres en ny CD på plateselskapet Deutsche Grammophon med Bachs fiolinkonserter. Europalansering med Anne-Sophie Mutter og TrondheimSolistene skjer senere under Lucerne Festival i september.

Denne reisen vil igjen forene Anne-Sophie Mutter med TrondheimSolistene i et rikt samarbeid som allerede har resultert i omfattende turnéer både i Europa og USA, i tillegg til lansering av CD på Deutsche Grammophon i 1999 med Vivaldis Årstidene, som har solgt over 265 000 eksemplarer over hele verden.

På programmet står Bachs fiolinkonsert i E-dur, Vivaldis Årstidene og Bartoks Divertimento. Turnéen markerer for TrondheimSolistene utgivelsen av DIVERTIMENTI fra musikkmerket 2L. Se deres turnéplan på www.TrondheimSolistene.no

2L-nettbutikk MusikkOnline.no iTunes Pressebilder www.2l.no/media/index.html

FLAC

Hele DIVERTIMENTI er nå tilgjengelig som
høyoppløselige lydfiler
fra MusikkOnline.no

Se også vår testside for gratis lydfiler: www.2l.no/hires/

FLAC 24 BIT / 96 kHz STEREO
FLAC 24 BIT / 96 kHz MCH (5.1)
DSD (2.8224Mbit/s) STEREO

Musikk- og HiFi-journalister kan søke om promotilgang

Fidelity

2L gjennom lydmuren

Magasinet FIDELITY har besøkt Lindberg Lyds studio og presenterer sin opplevelse av surroundlyd:

En demonstrasjon av 2L-innspillingene til Lindberg Lyd er en voldsom og grensesprengende opplevelse!

Gratis 2L-sampler 2007

Bestill en gratis CD!

www.2L.no/sampler2007

Immortal NYSTEDT
Immortal NYSTEDT
Ensemble 96 / Øystein Fevang GRAMMY

BILDEBREV fra prisutdelingen

MOZART
MOZART Violin ConcertosSpellemann
Marianne Thorsen / TrondheimSolistene

DXDVinner av SPELLEMANNPRISEN 2006
Kåret til "Record to Die For" av amerikanske STEREOPHILE

musikkmerket 2L produseres av Lindberg Lyd AS | Postboks 56 Bogerud | NO-0621 OSLO | musikk@2L.no