2L
Nyheter fra musikkmerket 2L
mars 2008
Go to English version.

Tor Espen Aspaas MIRRIC CANONMIRROR CANON - Tor Espen Aspaas PIANO

Første og andre wienerskole er med sine assosierte kulturkretser fascinerende og gåtefulle musikalske landskap med sterke innbyrdes sammenhenger. Denne innspillingen utforsker spenningsfeltet mellom de to epokene ved å kontrastere fire sentrale komposisjoner mot hverandre - mesterverker som for alltid har vært med på å forme vår oppfatning av hva musikk er og kan være. To kanons, speil i speil.

Last ned pressebildereBook  MIRROR CANONLudwig van Beethoven Sonate Nr. 32 c-moll
Arnold Schönberg Sechs kleine Klavierstücke
Anton Webern Vier Stücke für Geige und Klavier
Alban Berg Sonate für Klavier

Hybrid Super Audio-CD 5.1 SURROUND + STEREO produsert i DXD (Digital eXtreme Definition). Kan spilles på alle tradisjonelle stereoanlegg og datamaskiner.

Last ned hele første satsen av Beethoven gratis
fra vår testside for HiRes lydfiler.

Tor Espen Aspaas PAUL DUKAS (Simax 2004)Tor Espen Aspaas er en av de mest profilerte og allsidige pianistene i sin generasjon av norske musikere og er siden 2007 professor ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Etter studier hos Liv Glaser og Jens Harald Bratlie avla Aspaas kandidateksamen med beste karakter og mottok i 1996 sitt solistdiplom. Ved siden av konserter og turnéer i Europa, USA og Asia, er han jevnlig engasjert ved norske og internasjonale festivaler og konsertserier. Aspaas har et titalls CD-innspillinger bak seg, blant disse en kritikerrost solo-CD med Paul Dukas' samlede klaververker, utgitt av SIMAX Classics, fra 2004.

Kommende utgivelser fra musikkmerket 2L - våren 2008:
TrondheimSolistene - DIVERTIMENTI
Johannes Martens - FIGMENTS AND FRAGMENTS, Chamber Music by ELLIOTT CARTER
Jan Fredrik Christiansen - MISSA DA TROMBA
Berit Opheim - SLÅTTAR PÅ TUNGA
Engegårdkvartetten - HAYDN/SOLBERG/GRIEG
Ellen Sejersted Bødtker - SONaR
Tone Wik / Barokkanerne  - VIVALDI Cantatas and Concertos

Stig Nilsson SOLO +Stig Nilsson har sín tone. Den er klar, den er som vann med kullsyre, den har en klangrikdom og ikke minst en klangvariasjon som gjør en hel CD med verker for solo -fiolin til en liten juvel og ikke minst til en rikdom blant det som er spilt inn av norsk fiolinmusikk. Og la det være sagt: maken til lyd – dens like finner man ikke på annet enn andre Lindberg-Lyd–CD-er. (Olav Egil Aune, Vårt Land, 5. Februar 2008)

Terning 6Det er en sann fryd å lytte til Nilssons forskjellige tolkninger - hvordan han klarer å mane frem lydcollager som fester seg i hjernebarken. Hans behandling av sitt instrument er ypperlig og man blir gang på gang slått av den kontroll han utøver - både klanglig og teknisk. Og det er med teknisk og klanglig bravur hans tolkninger strømmer ut av høytalerne, som vanlig i et utsøkt lydbilde fra plateeselskapet 2L. (Trond Erikson, Smaalenen, 31. Januar 2008)

Gjennom det heile kling Nilssons varme, uttrykksfulle og virtuose tone, nært på verka som i stor grad er komme til på grunn av han. Som plussteiknet antyder, er ikkje Nilsson alltid åleine. I verka av Wolfgang Plagge og Terje Bjørklund frå 2007 – begge tileigna den aktive fiolinisten – er sonen Anders Kjellberg Nilsson medspelar. Dei to spelar rivande godt saman, først i Terning 5Plagge sin velforma, energiske duell og sidan i Bjørklund sine meir meditative kontrastar, begge med spor av ungarsk folkemusikk. Framfor alt stadfestar denne plata Nilsson sin betydningsfulle medverknad innan samtidsmusikkfeltet, ein innsats det er grunn til å vona han vil halda fram med i uoverskodeleg framtid. (Ida Habbestad, Dagsavisen, 4. februar 2008)Terning 5


Klangen av en mester! (VG)

 

HiFi Video Test 2008

Musikkmerket 2L blir i mars 2008 presentert som Månedens Label i det nederlandske magasinet HiFi Video Test. 12.000 lesere får med CD-sampleren som følger magasinet oppleve norske musikere og komponister på sitt aller beste. Se oppslaget HER

2L-sampler HTV

Immortal NYSTEDT
Immortal NYSTEDT
Ensemble 96 / Øystein Fevang GRAMMY

BILDEBREV fra prisutdelingen

MOZART
MOZART Violin ConcertosSpellemann
Marianne Thorsen / TrondheimSolistene

DXDVinner av SPELLEMANNPRISEN 2006
Kåret til "Record to Die For" av amerikanske STEREOPHILE

musikkmerket 2L produseres av Lindberg Lyd AS | Postboks 56 Bogerud | NO-0621 OSLO | musikk@2L.no