2L MELD PÅ
Nyheter fra musikkmerket 2L
April 2010
MELD AV
Gå til norsk versjon
POLYPHONIC DIALOGUES (2L-063-SACD)

POLYPHONIC DIALOGUES
Joachim Kwetzinsky, piano

De russiske komponistene Dmitrij Sjostakovitsj og Rodion Sjtsjedrin komponerte begge 24 preludier og fuger for solo piano. Når et utvalg av disse kombineres i en ny sammensetning oppstår POLYPHONIC DIALOGUES som beveger seg mellom tonalitetens ytterpunkter, ofte ispedd rytmiske elementer fra jazzens verden. Dialogene preges av humor og ironi, men også av melankoli og sinne. Her er mye lek, blandet med alvor, og kanskje en liten hilsen fra Bach.

Kjøp CD og MP3 Kjøp HiRes lydfiler Pressebilder
MUSIKKONLINE FLAC 96kHz og 192 kHz artwork

2L-063: Stereo + 5.1 surround Hybrid SACDeBook

Europa og Asia: 6. april 2010 (EAN 7041888514428)
USA og Canada: 27. april 2010 (UPC 845829000622)

Den polyfone strukturen tillater mange stemmer å bli hørt på en gang. Noen ganger oppstår disharmoni, andre ganger harmoni, men den enkelte stemmes særpreg blir stadig ivaretatt, samtidig som man føler at stemmene hører sammen. Det er nettopp en slik flerstemmighet som åpner for livets mangfold og kompleksitet i menneskelige opplevelser. Eller for å si det med den russiske komponisten Mikhail Glinka: "Alt i livet er kontrapunkt, det vil si motsetning".

Joachim Kwetzinsky er en fremtredende og allsidig ung norsk pianist. Han har sin diplomutdannelse fra Norges musikkhøgskole hvor han studerte med Einar Steen-Nøkleberg, og han har også studert med Liv Glaser og Jiri Hlinka. Kwetzinsky var prisvinner i Concours Grieg i 2002, i 2004 vant han konkurransen om Rikskonsertenes lanseringsprogram INTRO-klassisk, og i 2009 mottok han Robert Levins Festspillpris i Bergen. Kwetzinsky har spilt på en rekke festivaler og gitt konserter i 20 land. Han medvirker med Johannes Martens i Elliott Carters cellosonate på den kritikerroste "Figments and Fragments" utgitt av 2L i 2008.

 
MARIAE (2L-069-SACD)

In Nativitate
Beatae MARIAE Virginis

Schola Sanctae Sunnivae

DEN SALIGE JOMFRU MARIAS FØDSEL. Bare noen få norske liturgiske kodekser overlevde Reformasjonen i 1537. Alt som er bevart fra Nidaros-antifonariet, en liturgisk koralbok med officier for Nidaros-domen skrevet i løpet av tredje kvartal av det 13. århundre, er ti folio-dokumenter. Schola Sanctae Sunnivae har befattet seg med dette materialet og hentet ut de bevarte delene av den vakre musikken til ære for Jomfru Marias fødsel - Musikk av både åndelig og musikalsk makeløs skjønnhet.

Kjøp CD og MP3 Kjøp HiRes lydfiler Pressebilder
MUSIKKONLINE FLAC 96kHz og 192 kHz artwork

2L-069: Stereo + 5.0 surround Hybrid SACDeBook

Europa og Asia: 6. april 2010 (EAN 7041888515029)
USA og Canada: 15. mai 2010 (UPC 845829000691)

Henning Sommeros MARIA er et orgelverk med satser som er bygd over antifonene fra Laudes. Denne komposisjonen var et bestillingsverk i forbindelse med Vår Frue kirke sitt 800-års jubileum i 2007, og er nå transkribert for melodisk perkusjon spesielt for denne innspillingen.

SCHOLA SANCTAE SUNNIVAE ble stiftet i 1992 og består av 12-14 kvinnelige sangere ledet av Anne Kleivset. Navnet har koret valgt etter den kvinnelige norske helgen St. Sunniva, og ensemblet er tilknyttet Nidaros Domkirke. Schola Sanctae Sunnivae står bak restaurering og framføring av gregoriansk materiale fra norsk og europeisk middelalder og har høstet stor anerkjennelse for dette arbeidet. Tidligere har Schola Sanctae Sunnivae gitt ut tre CD'er; De Susceptione Sanguinis Christi (1997), Rex Olavus (2000) og Officium et Missae In Nativitate Sancti Ioannis Baptistae (2006). Koret anses i dag som ett av Europas fremste ensembler innen gregoriansk sang.

 
BLACK BIRD (2L-055-SACD)

Black Bird
Fredrik Fors, clarinet / Sveinung Bjelland, piano

Få treblåserinstrumenter har talt til komponistenes klangfantasi som klarinetten. Dens forbøffende evne til klanglig variasjon, fra de mykeste, snikende toneganger til en inntrengende, ja nesten desperat klangtype har gjort den ypperlig egnet til å uttrykke hele registeret av menneskelige følelser. Klarinettisten Fredrik Fors og pianisten Sveinung Bjelland har satt sammen en omfattende meny av musikalske og klanglige delikatesser på denne innspillingen: I musikk av komponister som Stravinsky, Saint-Saëns, Schumann, Grieg, Madsen og andre, får vi være med på en reise i et lydunivers som dekker hele spekteret av inntrykk, fra det sarte, tilbakelente og spørrende til det himmelstormende virtuose.

Kjøp CD og MP3 Kjøp HiRes lydfiler Pressebilder
MUSIKKONLINE FLAC 96kHz artwork

2L-055: Stereo + 5.1 surround Hybrid SACDeBook

Europa og Asia: 6. april 2010 (EAN 7041888513322)
USA og Canada: 23. februar 2010 (UPC 845829000660)

Fredrik Fors er en av Europas fremste klarinettister og har siden 1995 vært ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester som alternerende soloklarinettist. Etter sine studier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm har han senere studert med internasjonale klarinettister som Karl Leister, Yehuda Gilad, Anthony Pay og Richard Stoltzman.

Sveinung Bjelland har allerede i flere år vært blant våre fremste klassiske pianister. Han har sin musikalske skolering fra Sentral-Europa gjennom sine studer med Hans Leygraf ved Mozarteum i Salzburg og ved Hochschule der Künste i Berlin. Bjelland har vært solist med flere ledende orkestre under fremragende dirigenter. Han har gjestet en rekke konsertserier og festivaler i europeiske land hvor han har markert seg like sterkt både som solist og kammermusiker, i samspill med musikere som Pahud, Collins, Mørk og Wispelwey.

 

Vår testbenk for FLAC er oppdatert med ferske spor: www.2L.no/hires/index.html

 
OLE BULL Violin Concertos

OLE BULL Violin Concertos
Annar Follesø / Norwegian Radio Orchestra / Ole Kristian Ruud

"Den er et utpreget historistisk verk, sjelden og vill – og dette er ganske sikkert Bulljubileets
beste utgivelse. Allerede." – Morgenbladet

"Artisteri som selveste Ole Bull ville hevet øyenbrynene over. Follesø svinger seg
elegant gjennom de tekniske utfordringene og tar med seg alle de intrikate detaljene:
Annar Follesø spiller Ole Bull bedre enn Ole Bull." – Vårt LandTerning 6

"Denne hyllinga av 200-årsjubilanten Bull sameinar så vel sjeldne musikalske
kvalitetar som eit kultur- og musikkhistorisk storarbeid." – Telemarksavisa

Kjøp CD-boks og MP3 Kjøp HiRes lydfiler Pressebilder
MUSICONLINE FLAC stereo og surround artwork
musikkmerket 2L produseres av Lindberg Lyd AS | Postboks 56 Bogerud | NO-0621 OSLO | +47 4815 2222 | musikk@2L.no