2L MELD PÅ
Nyheter fra musikkmerket 2L
August 2010
MELD AV
Gå til norsk versjon
STRING QUARTETS (2L-071-SACD)

STRING QUARTETS
Beethoven - Nordheim - Bartók

Engegårdkvartetten

Under midnattssolen i Lofoten, bestemte Arvid Engegård og Jan-Erik Gustafsson seg for å spille kvartett sammen, og med Atle Sponberg og Juliet Jopling ble Engegårdkvartetten etablert i 2006. Ensemblet ble raskt et av Norges mest etterspurte og deltok i sin første sesong på mange av landets største festivaler inkludert Festspillene i Bergen og Oslo Kammermusikkfestival. Deres første innspilling i 2008 høstet stor internasjonal anerkjennelse.

Kjøp CD og MP3 Kjøp HiRes lydfiler Pressebilder
MUSIKKONLINE FLAC 96kHz og 192 kHz artwork

2L-071: Stereo + 5.1 surround Hybrid SACD

eBookEuropa og Asia: August 2010 (EAN 7041888515227)
USA og Canada: July 2010 (UPC 845829000714)

Den monumentale kreativiteten som Beethoven og Bartók tilførte strykekvartetten som sjanger er vår største inspirasjon. I "Harpen" finner vi Beethovens på hans mest underholdende og minst problematiske, men allikevel provoserende i hans nærmest påtvungne varsomhet i siste sats. Vi spiller Nordheims strykekvartett fra 1956 med den utrolig vakre Largosatsen. Intensiteten i Bartóks tredje kvartett er et naturlig klimaks i programmet. Her står de mest intime frasene mot hard rytmikk i en harmoni som bare Bartók kan balansere.

 
Come Away, Death (2L-064-SACD)

Come Away, Death
Marianne Beate Kielland, mezzosopran
Sergej Osadchuk, piano

Musikk av Korngold, Plagge, Sibelius, Ratkje, Finzi and Mussorgsky
Tekster av Shakespeare, Södergran, Linnestå and Golenishchev-Kutuzov

Kjøp CD og MP3 Kjøp HiRes lydfiler Pressebilder
MUSIKKONLINE FLAC 96kHz and 192 kHz artwork

2L-064: Stereo + 5.1 surround Hybrid SACD

eBookEuropa og Asia: August 2010 (EAN 7041888514527)
USA og Canada: September 2010 (UPC 845829000639)

Døden er en like naturlig ingrediens i våre liv som kjærlighet. Men mens kjærligheten er noe lyst og vakkert - noe livgivende, er døden mørk og ugjenkallelig. I et samfunn der alle lengter etter å leve ut alle sine drømmer og ønsker, å nå sine personlige mål og realisere seg selv, og gjennom medisinering, operasjoner og skjønnhetspleie streber nær sagt mot evig liv, er det ikke rart at døden skremmer oss. En generell tendens i vårt vestlige samfunn er vel kanskje at vi ikke ønsker å ta stilling til døden. Vi vet den en dag banker på døren, men vi ønsker ikke å vite av dette faktum. Gjennom dikt og musikk kan vi nærme oss de vakre, triste historiene og hente frem følelser som trenger gjennom en hektisk og overfladisk hverdag.

Marianne Beate Kielland (f. 1975) har siden avsluttet hovedfag ved Norges Musikkhøgskole i 2000 etablert seg som en av Skandinavias fremste konsertsangere. Hun opptrer jevnlig i de største konsertsalene i Europa og Japan, og har med sitt omfattende konsertrepertoar – med spenn fra Monteverdi via Bach, Händel, Mozart, Mahler og Berlioz til nyere komponister - vært solist med orkestre som Europa Galante, Orchestre des Champs-Elysées, Royal Flemish Philharmonie, Bach Collegium Japan, Akademie für alte Musik Berlin, Concerto Köln, Scharoun Ensemble Berlin, Holland Baroque Society, Collegium Vocale Gent, Anima Eterna og Concerto Copenhagen. I sitt arbeid med lieder har Marianne Beate Kielland opptrådt flere steder i Norge inkludert Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival og Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest, og hun har også gjestet Tyskland flere ganger med liedprogram. Kiellands diskografi omfatter mer enn 20 album, med bl.a. flere norske innspillinger, et knippe Bach-innspillinger, Beethovens 9. symfoni, Schumannlieder, flere Haydninnspillinger og Frank Martins Golgotha.

 
ROMANZA (2L-065-SACD)

Sverre Jordan - ROMANZA

I Bergen var Sverre Jordan (1889–1972) et trekk i bybildet; en lett, stuttvokst skikkelse som hastet av sted, flat i hatten, kvikk i gamasjene. Som komponist var han påvirket av bysbarnet Grieg, men også av Sibelius, Rakhmaninov og Puccini. Likevel har Sverre Jordans toneverden sin selvstendige karakter og sin egen klangfarge, og hans klaverstykker og sanger fant derfor gjenklang hos et stort antall musikere i Norge såvel som på kontinentet. De tre utøverne på denne CD-en har valgt verker som viser vesentlige sider av Sverre Jordans rike produksjon innenfor kammermusikk, klavermusikk og romanser.

Kjøp CD og MP3 Kjøp HiRes lydfiler Pressebilder
MUSIKKONLINE FLAC 96kHz artwork

2L-065: Stereo + 5.1 surround Hybrid SACD

eBookEuropa og Asia: August 2010 (EAN 7041888514626)
USA og Canada: August 2010 (UPC 845829000646)

Hilde Haraldsen Sveen avla sin konserteksamen ved Hochschule der Künste, Berlin 1994. Hun har siden den gang hatt sentrale roller ved en rekke europeiske operahus. Hun debuterte i 2001 i rollen som Gilda ved Den Norske Opera og har siden den gang hatt flere hovedroller der. Hennes allsidighet har gjort henne til en ettertraktet sanger i så vel oratorie-, konsert- og romansesammenheng, og hun har flere CD-utgivelser bak seg med norsk musikk, og arbeider som førsteamanuensis i sang ved Griegakademiet - Institutt for musikk.

Gro Sandvik var solofløytist i Bergen Filharmoniske Orkester i perioden 1967-2005. Fra 1964 hadde hun samme stilling i Stavanger Symfoniorkester og Stavangerensemblet. Hun er medlem av Bergen Blåsekvintett, og har en omfattende internasjonal karriere som solist og kammermusiker. Dette inkluderer blant annet førstegangsfremføringer av tallrike verk skrevet spesielt for henne. Hennes grunnleggende filosofi er influert av studiene med Marcel Moyse og Bud Beyer. Hun har vært gjesteprofessor ved The University of Iowa og er professor ved Griegakademiet i Bergen. Hun har flere CD-utgivelser med Bergen Blåsekvintett, med pianisten Einar Røttingen og med gitaristen Stein-Erik Olsen.

Turid Bakke Braut har sin klaverdebut med Rikskonsertstøtte i Universitetets Aula fra 1976. Hun avla eksamen ved Royal College i London i 1979 og diplomeksamen ved Norges Musikkhøgskole i 1981. Hun har vært akkompagnatør ved Norges Musikkhøgskole, universitetslektor ved Trøndelag Musikkonservatorium NTNU 1990-2002 og fra 2003 er hun førsteamanuensis ved Griegakademiet. Hun har vært solist med våre største profesjonelle orkestre, deltatt ved Festspillene i Bergen og har vært engasjert til flere utenlandsturneer. Videre har hun vært med på flere CD-innspillinger med norsk musikk og har mottatt en rekke stipendier.

 
SOMMERNATT (2L-062-SACD)

Johannes Haarklou - SOMMERNATT
Linda Øvrebø & Kristin Fossheim

Linda Øvrebø og Kristin Fossheim presenterer en vakker bukett med utvalgte romanser og sanger komponert av Johannes Haarklou (1847–1925). Haarklou komponerte helst i de store former - opera og oratorium, symfonier og solokonserter. Av hans ca. 130 verker inntar romansene og sangene derfor en relativt beskjeden plass. Flere av dem til tekster av sin samtids kjente diktere, tekster som har inspirert Haarklou til en enkel, men likevel musikalsk helstøpt form. Her er spontan livsglede og dypeste vemod, natur og kjærlighet, nattstemning og alvedans.

Kjøp CD og MP3 Kjøp HiRes lydfiler Pressebilder
MUSIKKONLINE FLAC 96kHz and 192 kHz artwork

2L-062: Stereo + 5.1 surround Hybrid SACD

eBookEuropa og Asia: August 2010 (EAN 7041888514329)
USA og Canada: August 2010 (UPC 845829000615)

Kristin Fossheim studerte klaver ved Norges musikkhøgskole, og fortsatte sine studier ved Utrechts Conservatorium, der hun tok Diplom i 1990. Hun ble ansatt ved Østlandets musikkonservatorium i 1991 og er fra 1996 ansatt ved Norges musikkhøgskole. Hun har hatt en rekke kammermusikkonserter med mange av de fremste musikerne i Norge og konsertert både i Norge og i utlandet. I de senere år har hun spesialisert seg på den klassiske musikken, spesielt Beethoven, fremført på hammerklaver. Kristin Fossheim har vært solist med Oslofilharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester og Stavanger Symfoniorkester.

Linda Øvrebø er utdannet ved Bergen Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Hun har blitt tildelt flere priser og stipendier, bl.a. Ingrid Bjoner-stipendet, Rikskonsertenes debutstøtte og Kirsten Flagstad-prisen. I perioden 1996–1998 var Linda Øvrebø stipendiat ved Den Norske Opera, og siden har hun flere store roller ved DNO bl.a. Frasquita i Carmen, Pamina i Tryllefløyten, Zerlina i don Giovanni, Adele i Flaggermusen, Oscar i Maskeballet, Stasi i Czardasfyrstinnen, Lauretta i Gianni Schicchi, Najaden i Ariadne fra Naxos, og Adina i Elskovsdrikken. Øvrebø har også gjort Solveig i Peer Gynt-oppsetningene ved Gålåvannet i Gudbrandsdalen. Hun har vært solist med alle de store norske orkestrene, og opptrådt ved flere av de viktigste festivalene her hjemme.

 

Vår testbenk er oppdatert med nye FLAC og DXD lydfiler
www.2L.no/hires/index.html

2L HiRes lydfiler distribueres av
HDtracks - iTrax - eONKYO - GubeMusic - KlickTrack

 
OLE BULL Violin Concertos

OLE BULL Violin Concertos
Annar Follesø / KORK / Ole Kristian Ruud

Definition: "2L once again dive into their Norwegian heritage to deliver the world a dazzling disc full of marvelously recorded and beautiful music. If you are unfamiliar with the musical landscape of Ole Bull, then the superb play of the Norwegian Radio Orchestra under Ole Krisitan Ruud with Annar Follesø’s violin will be a perfect guide. This is a highly recommended recording."

BBC Music Magazine: "Annar Follesø does a sterling job of bringing these works vibrantly to life, with barely a blemish in his beautiful bel canto tone despite the numerous leaps into the stratosphere. The Norwegian Radio Orchestra gives excellent support under Ole Kristian Ruud."

AWARDS: Record of the Year by The Grieg Society of Great Britain.

Kjøp CD-boks og MP3 Kjøp HiRes lydfiler Pressebilder
MUSIKKONLINE FLAC stereo and surround artwork
 
TRONDHEIMSOLISTENE - in folk style

TRONDHEIMSOLISTENE - in folk styles
TrondheimSolistene / Gjermund Larsen / Emilia Amper

BBC Music Magazine: "As with their stunning Divertimento disc, the Trondheim Soloists possess great energy and a full-blooded sound, though there is no lack of poetry or beauty. Unless you have a pathological aversion to modern folk music, then this is infectious."

Soundstage: "Norway's 2L Releases One of the Best Recordings Ever! The last movement of the Holberg Suite, taken at a breathless tempo, mixes dazzling bowed and pizzicato playing. The recording is so clean that you can listen for the melody the first time around then take a second listen to concentrate on the accompanying lines"

Definition: "This is just the sort of experimental and off the beaten path orchestral music release I love to see coming out of the classical industry, rather than strictly rehashing the old warhorses. 2L have done it again on both sound and content for a strong and highly recommended high-res audio release."

Kjøp CD-boks og MP3 Kjøp HiRes lydfiler Pressebilder
MUSIKKONLINE FLAC stereo and surround artwork
musikkmerket 2L produseres av Lindberg Lyd AS | Postboks 56 Bogerud | NO-0621 OSLO | +47 4815 2222 | musikk@2L.no