Nyheter fra 2L .:. April 2012
LIVING (2L-092-SABD) Jan Gunnar Hoff

Jan Gunnar Hoff - LIVING

LIVING er Jan Gunnar Hoffs første solo piano album. Dette er Hoffs kunstneriske uttrykk i en klar og ren form. Materialet er en blanding av meditative stykker og frie improvisasjoner samt Hoff-komposisjoner som "Mountain high", fra Moving (1995), med en sterk rytmisk nerve. Hoff gjør også en egen versjon av "Å eg veit meg eit land" og instrumentale tolkninger av Hamsun-lyrikk, noe som gjør LIVING til en variert og spennende opplevelse.

Jan Gunnar Hoff har vært freelancer fra 1979 og aktiv som soloartist siden 1992. Hans band med bl.a Audun Kleive og Bjørn Kjellemyr slo igjennom med strålende omtaler på Vossa Jazz i 1995 og de har senere gjort London Jazzfestival, Molde Int. Jazzfestival med EBU-sending til hele Europa, samt en rekke turnéer og festivaler i Norden, Paris m.m. Hoffs komposisjoner har vært framført i prosjekter med Mike Stern, Pat Metheny, Alex Acuña, Maria João, Mathias Eick, Tore Brunborg og mange flere. Han har gitt ut en rekke soloplater og komponert ca 180 verk for ulike besetninger, bl.a Tingingsverket til Vossajazz 2005. I tillegg til solokarrieren underviser Hoff også jazzstudenter på Universitetene i Tromsø og Kristiansand.

Som "sideman" har Jan Gunnar Hoff medvirket på mange plateproduksjoner og turnéer med artister i ulike genre, bl.a Jan Eggum og Halvdan Sivertsen. Hoff var arrangør og musikalsk leder for platen Quiet Winter Night som ble Grammy-nominert for Best Surround Sound i 2013. Her medvirker en rekke artister, bl.a Helene Bøksle, Sondre Bratland og Arild Andersen. Hoffs vellykkede samarbeid med 2L og Morten Lindberg fortsetter nå med LIVING, et album som tar Hoffs kunstneriske identitet videre til inn i et eget musikalsk terreng, ytterligere framhevet av det krystallklare lydopptaket fra Sofienberg kirke i Oslo.

Pure Audio Blu-ray inkluderer en Hybrid SACD med 5.1 surround og stereo
CD'en kan spilles på alle tradisjonelle anlegg og datamaskiner

Også tilgjengelig som Direct Metal Master 180g audiophile grade VINYL

Jan Gunnar Hoff - LIVING videoJeg begynte å spille piano da jeg var 10 år gammel, og startet tidlig å improvisere over de klassiske stykkene. Etterhvert hørte jeg på og lærte meg musikk av Emerson, Lake & Palmer, Rick Wakeman, Deep Purple, Ketil Bjørnstad, Oscar Peterson, Keith Jarrett og Weather Report m.fl. Jeg har vært inspirert av både klassisk, jazz og populærmusikk og forsøkt å skape en slags syntese av dette, men med melodien i sentrum. Jeg er hele tiden på jakt etter melodisk substans og forsøker å utvikle dette til låter eller større verk. For å skape liv i komposisjonene prøver jeg å uttrykke følelser og lidenskap i selve framføringen.

Det er også en klar link mellom improvisasjon og komposisjon, og mange av stykkene mine er utviklet fra improvisasjoner. Jeg skriver først en rekke skisser og utvikler så de beste ideene videre til fullverdige komposisjoner. Det er nesten som en arkitekt i et byggeprosjekt: det går fra skisse til detaljarbeid, prosjektering og så selve utførelsen. - Jan Gunnar Hoff, 2013

"Hoff's writing and playing possesses an almost pop-like clarity and concision, but with a far richer vernacular." John Kelman, AllAboutJazz.com

 
Hommage à Grieg (2L-094-SABD) Dena Piano Duo

Hommage à Grieg (vol. III)

Vol. IIDet finnes en rød tråd i det programmet Dena Piano Duo presenterer i denne produksjonen. De fire komponistene og verkene har nemlig alle et bestemt forhold til Edvard Grieg. Johannes Brahms og Camille Saint-Saëns var for eksempel begge venner av Grieg, og det er ikke vanskelig å høre at Grieg i flere av sine verker har latt seg inspirere av de to kollegene fra Wien og Paris. Mellom verkene til Brahms og Saint- Saëns spiller Dena Piano Duo to norske verker som duoen har bestilt av komponistene Wolfgang Plagge og Terje Bjørklund med tanke på denne innspillingen.

Dena Piano Duo består av pianistene Tina Margareta Nilssen fra Norge og Heide Görtz fra Tyskland. De møttes først som elev og lærer ved Universität der Künste i Berlin der de fant sammen gjennom en lidenskap for kroppens rolle i å skape god klang og frasering ved klaveret. I de syv årene duoen har eksistert har de turnert i USA, Moskva og Europa der de har høstet strålende kritikker for sitt spill. De utgir nå sin tredje CD på plateselskapet 2L.

Vol. IPure Audio Blu-ray inkluderer en Hybrid SACD med 5.1 surround og stereo
CD'en kan spilles på alle tradisjonelle anlegg og datamaskiner

 

 

 

 
STRING QUARTETS vol. III (2L-091-SACD) Engegårdkvartetten

STRING QUARTETS vol. III

Vol. IIKombinasjonen av Haydn Opus 77/1, Nordheims Duplex og Bartóks Femte Strykekvartett, var en uimotståelig fristelse og utfordring for oss. Et utvalg komposisjoner fra våre hjerter. Vi ønsker at våre innspillinger er som våre konserter, balanserte og med en følelse av til slutt å ha opplevd en reise. Det er derfor viktig for oss å ha et nært forhold til verkene vi spiller. Vår primarius, Arvid, har en spesiell tilknytning til både Bartóks Femte Strykekvartett gjennom sin mentor Sándor Végh, og med Duplex på grunn av sin kontakt med Arne Nordheim. De store kvartettene av Joseph Haydn er et pågående prosjekt, og den gledesfylte åpningen av Opus 77/1 leder lytteren hodestups inn i vår tredje utgivelse på 2L.Duplex er også en av Nordheims senere komposisjoner Det er et ekstremt verk, fylt med kontraster, virtuositet og skjønnhet og er blant de mest tilgjengelige av Nordheims produksjon. Vol. ISom med Haydn i Opus 77/1, har Bartók funnet et omfattende og unikt musikalsk språk i sin Femte Strykekvartett, et udiskutabelt mesterverk.

Hybrid SACD med 5.1 surround og stereo
CD'en kan spilles på alle tradisjonelle anlegg og datamaskiner

 

 

Møt 2L på Facebook og Twitter

Go to the ENGLISH version of this newsletter


 

2L music store
Vår nye nettbutikk kombinerer salg av HD lydfiler og fysiske produkter i ett og samme grensesnitt. Alle album produsert i DXD er nå tilgjengelig som FLAC opp til 352.8kHz/24bit samt DSD64 og DSD128, sammen med fysiske produkter som Pure Audio Blu-ray, Hybrid SACD, vinyl og vanlig CD. Butikken er en "v0.9 åpen beta", alt fungerer, men grensesnittet forbedres dag for dag. Prøv en handel og gi oss beskjed hva du synes om løsningen! 
2L produseres av Lindberg Lyd AS | Postboks 56 Bogerud | NO-0621 OSLO | +47 4815 2222 | musikk@2L.no