News from 2L .:. April 2013
Remote Galaxy (2L-100-PABD)

Remote Galaxy

Tosidigheten i tilværelsen, naturen og kunsten - lar den seg beskrive i ren musikk? Dette er livsoppgaven komponisten og multibegavelsen Flint Juventino Beppe, tidligere kjent som Fred Jonny Berg, har satt seg. Albumet Remote Galaxy – Fjern galakse – er en reise i tid og rom og inneholder musikk og filosofi nok til å fylle reisen med mening. Musikken er hensynsløst ærlig og derfor en autoritativ kraft i seg selv. Ved hjelp av kjente akustiske verktøy tar komponisten oss med til høyst uvanlige, og for det fleste av oss ukjente steder.

Remote Galaxy fortsetter reisen som 2Ls Grammy-nominerte album Flute Mystery startet, og nok en gang er det Philharmonia Orchestra, dirigert av Vladimir Ashkenazy, som tolker disse eventyrlige partiturene. Komponistens dypt spirituelle interesse for natur, filosofi og rom er sentrale elementer i Remote Galaxys univers, i likhet med forgjengeren Flute Mystery. Beppes musikk avsetter et unikt fingeravtrykk i kunstens verden: Det finnes ganske enkelt ikke noe lignende der ute.

Orkesterverkenes individuelle og idérike karakter fordrer en rik palett av instrumenter og en utstrakt bruk av treblåsere, messingblåsere og orgel. Som soloinstrumenter utgjør klarinettens intense, men delikate tone, fløytens enorme uttrykksspenn og beskaffenheten til den sjeldent brukte viola da gamba tilsammen en uforlignelig stemning som 2Ls innovative surroundteknologi har fanget inn. Med innføringen av høydekanaler vil akustiske refleksjoner skape en naturlig lydnærhet som oppstår både rundt og over lytteren. Auro-3D på denne Pure Audio Blu-ray'en presenterer en lydgjengivelse som er mer realistisk enn noe du noen gang før har hørt. Dette setter en helt ny standard for dybdeopplevelse og innkapsler lytteren i en kokong av naturtro lyd.

Pure Audio Blu-ray produsert i DXD (Digital eXtreme Definition 352kHz/24bit) av Lindberg Lyd AS
STEREO 192kHz/24bit
5.1 SURROUND 192kHz/24bit
7.1 SURROUND 96kHz/24bit
9.1 Auro-3D 96kHz/24bit
Også tilgjengelig som Direct Metal Master 180g audiophile grade VINYL

Albumdetaljer, grafikk og foto fra innspillingen: www.2L.no/pages/album/100.html
Flint Juventino Beppes notemateriale er tilgjengelig online for gjennomsyn og levering. Du kan laste ned alle partiturer gratis på www.fjbfingerprint.com

Hele Beppes musikkfilosofiske spekter er reflektert i verkene: "Det er i grunn like enkelt som det er komplisert: Jeg puster inn det livet har å tilby og puster ut det jeg har å tilby livet. Hva som skjer i prosessen fra inntrykk til uttrykk har jeg for lengst gitt opp å begripe." Beppe er diagnostisert med Tourettes og Aspergers syndromer, og hans tilnærmelse til livet er like kompromissløs som musikken han skriver: "Når jeg opp mot fjellene eller himmelhvelvingen innser jeg at jeg ikke kan bruke tiden på noe annet enn storhet. Det er enten det eller ingenting."

 
Out of Darkness (2L-099-SABD)

Out of Darkness

Torbjørn Dyruds verk "Out of Darkness" gir deg den mest berømte historien i kristen kultur, Jesu lidelseshistorie, død og oppstandelse slik du aldri før har hørt den. La deg berøre av Nidaros domkor, Sarah Head og musikernes formidling av teksten og Dyruds dramatiske musikk. Verket er ikke en pasjon i ordets tradisjonelle forstand, pasjonen slutter når Jesus dør. Out of Darkness fortsetter videre, gjennom dødsriket og ut av graven. Tilbake står evangeliet om kjærligheten som overvinner og utholder alt, om nåde og tilgivelse. Livet er menneskenes lys, og vi kan stige ut av mørket.

Nidaros domkor ble startet i 1946, og består i dag av ca 40 sangere. Koret gir en rekke konserter hvert år og har sangoppdrag i forbindelse med kirkelige høytider, ved markering av nasjonale begivenheter og under Olavsfestdagene. Gjennom disse aktivitetene har Nidaros domkor etablert seg som en viktig aktør i Trondheims musikkliv. Koret har bestilt og urfremført en rekke verk fra norske komponister, blant andre Ståle Kleiberg, Henning Sommerro, Torbjørn Dyrud og Wolfgang Plagge. I 2010 utga koret sin CD ”Nidaros” med smakebiter fra bl.a. disse verkene. I 2010 urframførte Nidaros domkor Torbjørn Dyruds pasjonsmusikk Out of Darkness i et scenisk oppsett i Nidarosdomen.

Dirigent Vivianne Sydnes er utdannet kirkemusiker fra Norges musikk­høgskole og har diplomeksamen i kordireksjon fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. I Nidarosdomen var hun dirigent og kunstnerisk leder for Nidaros domkor, Nidarosdomens oratoriekor og det profesjonelle vokalensemblet Nidaros vocalis. Sydnes samarbeidet jevnlig med Trondheim Symfoniorkester, TrondheimSolistene, Norsk Barokkorkester og Luftforsvarets musikkorps. Hun ledet urframføringen av en rekke verk, og var med på å utvikle nye og spennende konsertformer i katedralen. Vivianne Sydnes var domkantor i Nidarosdomen fra 2002 til 2012. Innspillingen av Out of Darkness var et av de siste prosjektene hun ledet i sin virketid i Trondheim. I 2011 ble Sydnes ansatt som førsteamanuensis i korledelse ved Norges musikkhøgskole i Oslo og har der ansvar for det nye bachelorstudiet i dirigering. Fra 2013 er Vivianne dirigent og kunstnerisk leder for Kammerkoret NOVA.

Komponist Torbjørn Dyrud er utdannet kirkemusiker fra Norges musikkhøgskole med påfølgende diplomeksamen i kordireksjon ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har også studert komposisjon og improvisasjon. Han medvirker også på Nidaros Domkors utgivelse ”Nidaros”. Torbjørn Dyruds arbeide kjennetegnes av en uvanlig bred interesse for forskjellige uttrykk.

Hybrid SACD + Pure Audio Blu-ray i en og samme pakke, for prisen av en vanlig Blu-ray
5.1 SURROUND + STEREO produsert i DXD (Digital eXtreme Definition 352kHz/24bit) av Lindberg Lyd AS
CD'en kan spilles på alle tradisjonelle anlegg og datamaskiner

Albumdetaljer, grafikk og foto fra innspillingen:www.2L.no/pages/album/099.html

 

Møt 2L på Facebook og Twitter

Go to the ENGLISH version of this newsletter


 

2L music storeVår nye nettbutikk kombinerer salg av HD lydfiler og fysiske produkter i ett og samme grensesnitt. Alle album produsert i DXD er nå tilgjengelig som FLAC opp til 352.8kHz/24bit samt DSD64 og DSD128, sammen med fysiske produkter som Pure Audio Blu-ray, Hybrid SACD, vinyl og vanlig CD.

www.2L.no/butikk

Musikkjournalister som ønsker promotilgang til HD lydfiler kan ta kontakt med oss per e-post lyd@lindberg.no 
2L produseres av Lindberg Lyd AS | Postboks 56 Bogerud | NO-0621 OSLO | +47 4815 2222 | musikk@2L.no