News from 2L .:. April 2013
The Lyrical Bassoon (2L-097-SACD)

The Lyrical Bassoon

Per Hannisdal (solofagottist i Oslo Filharmoniske Orkester) og pianisten Vebjørn Anvik har i denne innspillingen valgt ut noen av høydepunktene i litteraturen for fagott og klaver. Musikken er hovedsakelig skrevet i første halvdel av 1900-tallet, en særlig kreativ periode for blåsemusikk, ikke minst i Frankrike. Fransk musikklivs betydning for utviklingen av blåserrepertoaret i denne perioden kommer til uttrykk gjennom Paris-konservatoriets tradisjon for å bestille eksamensstykker (pièces de concours), noe som resulterte i et omfattende utvalg av komposisjoner for en rekke instrumenter, deriblant fagott. To slike verk, Sarabande et Cortège av Dutilleux og Tansmans Sonatine, finner du i denne samlingen, sammen med komposisjoner av Hindemith, Saint-Saëns, Elgar, Koechlin and Kvandal.

Hybrid Super Audio-CD
5.1 SURROUND + STEREO produsert i DXD (Digital eXtreme Definition 352kHz/24bit)
Denne disken ser ut som en vanlig CD og kan spilles på alle tradisjonelle anlegg og datamaskiner

 
Trace of Impressions (2L-098-SACD)

Trace of Impressions

En gryende globaliseringstendens fra midten av 1800-tallet fikk omsider også følger for den videre kunstneriske utviklingen i Europa. For mange europeere ble møtet med kunst og musikk fra andre verdensdeler en nesten sjokkerende kreativ inspirasjonskilde. Etter at franske malere hadde etablert Impresjonismen i malekunsten, tok det ikke lang tid før komponistene fulgte etter, og Orientens ulike filosofi- og kunstuttrykk ble en kilde til revitalisering av Europas egen kunst. Debussys og Ravels musikk står her i fremste linje, og viser hvordan kunst følger nye spor samtidig som den setter spor etter seg.

Anders Kjellberg Nilsson, fiolin
Sveinung Bjelland, piano

Hybrid Super Audio-CD
5.1 SURROUND + STEREO produsert i DXD (Digital eXtreme Definition 352kHz/24bit)
Denne disken ser ut som en vanlig CD og kan spilles på alle tradisjonelle anlegg og datamaskiner

 

Møt 2L på Facebook og Twitter

Go to the ENGLISH version of this newsletter


 

Light Harmonic har lansert en Kickstarter-kampanje for å produsere en USB DAC og hodetelefonforsterker som spiller DXD og DSD. Basert på erfaringene fra deres Da Vinci DAC er det en god mulighet for at vi nå endelig får oppleve høy ytelse i en liten pakke. Når produktet lanseres i januar 2014 følger det med musikk fra 2L til alle som har deltatt i prosjektet:
GEEK kickstarter 

2L music storeVår nye nettbutikk kombinerer salg av HD lydfiler og fysiske produkter i ett og samme grensesnitt. Alle album produsert i DXD er nå tilgjengelig som FLAC opp til 352.8kHz/24bit samt DSD64 og DSD128, sammen med fysiske produkter som Pure Audio Blu-ray, Hybrid SACD, vinyl og vanlig CD.

www.2L.no/butikk

Musikkjournalister som ønsker promotilgang til HD lydfiler kan ta kontakt med oss per e-post lyd@lindberg.no 
2L produseres av Lindberg Lyd AS | Postboks 56 Bogerud | NO-0621 OSLO | +47 4815 2222 | musikk@2L.no