2L29SACD coverImmortal NYSTEDT
- surrounded by the Wonders of Creation

Ensemble 96
Øystein Fevang

Lytt og kjøp CD!
NETTBUTIKK


Universets begynnelse og dramaet på Golgata, middelaldersang og tysk barokk, Søren Kierkegaards inderlighet – og en barnedåp i Oslo i 1987. Knut Nystedt henter inspirasjon fra alle tider, og skaper gedigen korkunst med kristent perspektiv og allmennmenneskelig appell. Den nå 90-årige komponisten og dirigenten har de siste femti årene hatt en særstilling innen norsk kormusikk. I USA, Tyskland og Japan er Knut Nystedts verker en viktig del av det klassiske repertoaret.
 
Immortal Nystedt lanseres i forbindelse med Knut Nystedts 90-årsdag, og inneholder nyere verker som ikke er innspilt tidligere. Unntaket er Immortal Bach, der stykkets fem likeverdige kor for første gang gjengis i en sirkel rundt lytteren. De øvrige verkene på CD-en er Jesu sieben Worte, som er skrevet til Ensemble 96 og ble urfremført i 2003, The Word Became Flesh, Prayers of Kierkegaard og mannskorstykket Salve Regina. Bærum Vokalensemble er gjester med Nytt er livet, som er skrevet til dette koret og ble urfremført i 2003.
 
Nystedt la ned komponistpennen i 2004 grunnet sviktende syn, og en unik komponistkarriere er avsluttet. I disse nyere verkene har Nystedt brukt sin enorme erfaring til å krone sin karriere med det ypperste han har skrevet for kor a cappella. Kammerkoret Ensemble 96 har tidligere høstet overveldende kritikker for sine konserter og innspillinger, og har det siste året gjestet både Oslo Kammermusikkfestival og Festspillene i Bergen. Sist lørdag møtte de, sammen med Sissel Kyrkjebø og Oslo Filharmoniske Orkester, et publikum på 120.000 mennesker med Ringenes Herre-symfonien i Frognerparken.

Ensemble 96 er etablert i eliten av norske vokalensembler, og får også utenlandske kritikere til å spisse ørene: "Under the masterful direction of Øystein Fevang, Ensemble 96 performs with sumptuous warmth and clarity. It is rare to find a disc of modern repertoire where all three constituent elements (the composition itself, the performance and the production) conspire to produce a work of amalgamated excellence", heter det i det britiske tidsskriftet Choir and Organ.

Opplev Knut Nystedts fantastiske klangunivers i surroundlyd! SACD
Musikkbransjen er i en brytningstid der CD-formatet, som ble lansert tidlig på 80-tallet, ikke lenger tilfredsstiller lytterens forventninger til spektakulære lydopplevelser. Super Audio-CD er det nye formatet med både stereo og surround. Den ser ut som en vanlig CD og kan spilles på alle tradisjonelle anlegg og datamaskiner.
Kvadrofoni ble lansert på 70-tallet uten å slå an hos det store publikum. Dørstokkmila ble bokstavelig for ekstra høyttalere og ny forsterker. Nå har filmindustrien banet vei inn i hjemmet med DVD-spilleren og lyd i seks kanaler. Tilstedeværelse og deltagelse er de magiske ordene for fremtidens brukere av musikk. Med surround tar man lytteren til sentrum for opplevelsen. Den beste plassen i en konsertsal er den som ikke er til salgs. Orkesterets midtpunkt, dirigenten, har derimot godt betalt for å være nettopp midtpunkt. Nå kan publikum innta denne eksklusive plassen hjemme i sin egen stue. Giovanni Gabrieli gjorde det med sine messingkor i renessansens Venezia, og 100 år etter Edisons fonograf legger Lindberg Lyd (www.lindberg.no) og musikkmerket 2L nye dimensjoner til norsk musikkproduksjon.

Morten Lindberg har produsert denne platen. Med kor som sitt hjertebarn har han bidratt til å sette et særpreg på utgivelser som Grex Vocalis' MAGNUM MYSTERIUM, Schola Cantorums SACRED CHORAL MUSIC og Ensemble 96' LIKNARBRAUT.


musikkmerket 2L
Musikkmerke: 2L  /  Katalognummer: 2L29SACD
Lanseringsdato: 4. september 2005
Format: Hybrid Super Audio-CD (multikanal og stereo)  
Promokontakt: musikk@2L.ono / +47 22628110 / www.2L.no
e-bok