2L prøve-CD 2007

Forhåndsvisning i Windows Media Player. Norge er velsignet med fantastiske kirker og katedraler, og de fleste av 2Ls utgivelser er innspilt i disse levende omgivelsene. Musikken som produseres av musikkmerket 2L fremhever norske komponister og utøvere, samt et internasjonalt repertoar reflektert i en nordisk atmosfære.

Den tradisjonelle måten å belyse og synliggjøre en identitet, er å definere grenser som man holdes innenfor. Musikkmerket 2L har valgt en profil hvor produktene utvikles fritt og vektlegger de fundamentale verdier i overbevisende fremførelser og deltagende lydproduksjoner, hvor du får kontakt med den innerste kjernen i musikken uten å miste åpenheten i det levende rommet. En tiltalende emballasje omfavner produktet i en helhetlig opplevelse.

Go to English version.

 

2L - Norsk lydproduksjon mot nye høyder.

Vår gratis CD-sampler 2007 erstattes nå av

the Nordic sound - 2L reference recordings

tilgjengelig som FLAC-filer, SACD og Blu-ray

 

 
Utøver Komponist Tittel Bestill CD #  
01 Marianne Thorsen / TrondheimSolistene / Øyvind Gimse W.A.Mozart Violin concerto in D major (KV 218) Allegro MOZART * 2L38SACD  
02 Annar Follesø Bela Bartok Sonata for solo violin Fuga BARTOK 2L28SACD  
03 Aurora Piano Quartett Trygve Madsen Grotesques and Arabesques Dimitri MARE 2L37SACD  
04 Aurora Piano Quartett Wolfgang Plagge Mare Un poco piu inquieto MARE 2L37SACD  
05 Steffen Horn Edvard Grieg Byllupsdag på Troldhaugen   KONSERT 2L41SACD  
06 Tone Wik / Vegard Lund Sigismondo D'India Piangono al pianger mio   Dolcissimo sospiro 2L19  
07 Wolfgang Plagge trad. Var. II Her kommer dine arme små   Christmas Variations 2L32SACD  
08 Sturla Eide / Andreas Aase trad. Triangel   GLIMMER 2L17  
09 Ola Gjeilo / Tom Barber / Johannes Martens Ola Gjeilo North Country II   Stone Rose 2L48SACD  
10 Ellen Sejersted Bødtker Ellen Sejersted Bødtker Julefantasi   JULEMESSE - missa in nativitate Domini 2L42SACD  
11 Dena Piano Duo (Tina M. Nilssen / Heide Görtz) W.A.Mozart / arr. Edvard Grieg Sonata in F major (K533/494) Rondo Allegretto Mozart|Grieg 2L40SACD  
12 Piotr Janowski / Wolfgang Plagge Henryk Wieniawski Fantasie Orientale   Wieniawski II 2L30SACD  
13 Per Kristian Skalstad / Tor Espen Aspaas Johan Halvorsen Intermezzo Orientale   HALVORSEN 2L16  
14 Grex Vocalis / Magnus Staveland / Carl Høgset Edvard Grieg Fire salmer I Himmelen Edvard Grieg CHORAL MUSIC 2L45SACD  
15 Kristiansand Symfoniorkester / Det Norske Solistkor / Hilde Haraldsen Sveen / Marianne Beate Kielland / Ulf Øien / Trond Halstein Moe / Terje Boye Hansen Sigurd Islandsmoen REQUIEM Lacrymosa Islandsmoens REQUIEM 2L36SACD  
16 Confutatis  
17 Ensemble 96 / Øystein Fevang Knut Nystedt Immortal BACH   Immortal NYSTEDT ** 2L29SACD  
  * Vinner av SPELLEMANNPRISEN "Beste klassiske album " 2006 | ** GRAMMY® nominert til "Best Choral Performance" og "Best Surround Sound Album" 2006  
 
2L er et registrert varemerke for Lindberg Lyd AS, Oslo, Norway
 
 

Ny og spennende musikk er alltid verdt å vente på. Og musikkmerket 2L innfrir alle løfter. De to L'ene er Lindberg Lyd AS. Den unge grunnleggeren Morten Lindberg, født i 1970, fikk en god start i bransjen ved frivillig arbeid i Oslos studioer under studietiden på Norsk Lydskole. Han fant en stor styrke i sin Morten Lindberg. musikkbakgrunn som klassisk trompetist. Mens de fleste av klassekameratene drømte om å få jobbe med pop og rock høstet Morten fagkunnskap fra klassiske musikere og innspillinger i kirker og konsertsaler. Ett år etter avsluttede tekniske studier hadde han lagt 45 kommersielle produksjoner til sin erfaring, og bidratt til The Grieg Edition, som ble tildelt MIDEM Classical Award - Best Special Project i 1994.

I den klassiske verden er 2L fremdeles et ungt musikkmerke, men laget har definitivt en styrke i sin musikalske erfaring der alle medarbeidere er både musikere og lydteknikere. Jørn Simenstad er en av landets fremste utøver av tradisjonelle norske blåseinstrumenter som lur, bukkehorn og seljefløyte. Han produserer klassisk- og folkemusikk, og har hovedansvaret for redigeringen. Hans Peter L'Orange er selskapets hovedtekniker ved mobil innspilling og miks og mastering. GRAMMY-nominated "Best Surround Sound Album 2006". Wolfgang Plagge er kjent som pianist og komponist. Med 2L utfolder han seg som prosjektleder og produsent. Ståle Hebæk Ødegården er utøvende diplomstudent ved Norges musikkhøgskole med piano som hovedinstrument, og utfyller gruppen som tekniker og produsent. Lindberg Lyd ble i 2006 nominert til den amerikanske GRAMMY i kategorien "Best Surround Sound Album". Immortal NYSTEDT (2L29SACD) ble også nominert til "Best Choral Performance".

Da Lindberg Lyd startet for 15 år siden var alle produksjonene for selskaper som Victoria, Simax, Heilo, EMI/Virgin, Naxos, ASV, Hyperion, Linn og Philips. Nå er det en jevn fordeling mellom egne produksjoner for utgivelse på 2L, og lydtekniske tjenester til andre platemerker. Musikkmerket 2L runder nå 50 utgivelser og ser frem til 12 nye i 2008. Et iøynefallende trekk ved utgivelsene er selskapets friske tilnærming til design og grafisk presentasjon.

En god lydproduksjon skapes ved å koble repertoaret og den aktuelle besetningen med riktig lokale. Lydbildet skapes ved valg av mikrofoner og balanseres ved musikernes plassering i rommet. Lindberg Lyd reiser over hele Skandinavia for å finne de beste lokalene. Det er allikevel deres innstilling til surroundlyd som skiller dem fra sine klassiske kolleger og plasserer dem i en egen klasse. De går ikke av veien for å gjøre ekstreme oppsett og benytte multikanal til fulle - så lenge det tjener musikken. Med 2L kan man oppleve orkesteret fra innsiden og gjerne med koret i ryggen. Nøye planlegging og tidlig kommunikasjon med dirigenter og musikere skaper den tillit som er nødvendig for å få en slik innspilling til å fungere optimalt. "Selv med surroundlyd klarer vi ikke å gjenskape en kopi av konsertsalen; vi arbeider fremdeles med illusjoner", sier Morten Lindberg. "Vi må gi lytteren følelsen av å være tilstede, bringe publikum inn i musikken og la dem delta sammen med utøverne. Tilstedeværelse og deltagelse er de magiske ordene for fremtidens brukere av musikk. Dirigenten tar gjerne det beste sete i salen. Nå kan publikum selv innta denne eksklusive plassen hjemme i sin egen stue." Dette betyr ikke at Lindberg Lyd ikke gjør tradisjonelle lydproduksjoner også, men de lar musikken, musikerne og lokalet legge premissene. Dette er en sunn tilnærming til multikanal lydproduksjon, som ikke skjuler seg bak hensyn til lytterens høyttalere og oppsett. De lager kompromissløs surround for dem som har multikanal. En hybrid SACD gir også optimalisert stereo til dem som foretrekker to høyttalere.

"Vi insisterer på tid i innspillingen. Vanligvis bruker vi fra fire til seks dager på å produsere 60 minutter musikk. Den første dagen går vanligvis med til å hente dimensjonen ned fra en stor konsertsal til en intimitet som sømmer seg et hjemmebesøk hos lytteren. Ved å lytte til prøveopptak får musikerne anledning til a forvandle store fakter og overtydelig artikulasjon til fokusert nerve og intensitet, og volum fokuseres i større grad til direkte energi. Som illusjonskunstnere må lydteknikere og produsenter gjøre det samme som enhver god musiker; tolke musikken og komponistens intensjoner, og tilpasse formidlingen til det mediet vi utøver."

Musikkmerket 2L har etablert et internasjonalt ry for ekstremt høy produksjonskvalitet. "Norske kulturmyndigheter har gode ordninger for delfinansiering av musikkproduksjon, noe som gjør det mulig å bevare og vitalisere vår egen kulturarv både i et historisk og samtidig perspektiv." forteller Morten. "Vi kan ikke forvente at store multinasjonale plateselskaper skal forvalte og stimulere til nyskapning av de lokale musikalske uttrykkene. Fremtiden for profesjonell norsk musikkproduksjon ligger i en lokal produktutvikling til et globalt marked. Det er en felles oppgave for komponister, musikere, produsenter og offentlige myndigheter å sikre resurser som kan gi publikum kulturelle opplevelser av en høy kvalitet."

Marianne Thorsen og TrondheimSolistene under innspillingen av MOZART (2L38SACD). Lindberg Lyd har i verdensmålestokk tatt en rolle som lydtekniske pionerer, og har investert tungt i kompetanseutvikling og avansert utstyr, blant annet med bistand fra Innovasjon Norge og Norsk Kulturråd. Selskapets tilnærming til lydproduksjon er ofte annerledes enn andre aktører i bransjen. Potensialet i surround utnyttes til sitt fulle, med stemmer og instrumenter i bakhøyttalerne, der det hos andre er vanlig å bare legge klang og ambiens; musikken engasjerer sterkere når lytteren settes i sentrum for utøvelsen. De fleste innspillingene bygger på seks mikrofoner direkte til hver sin høyttaler, eventuelt supplert av fokuserende støtte fra ekstra mikrofoner. I innspillingen av Mozarts fiolinkonserter med Marianne Thorsen og Trondheimsolistene dannet orkesteret en lukket sirkel rundt solisten, med de seks mikrofonene inne i sirkelen. Resultatet er til å ta og føle på. Omtaler på SA-CD.net fremhever nettopp den fysiske opplevelsen: "The listener is placed in such a way to not only hear, but feel the presence of the players around you. The balance is quite remarkable and life-like and gives you the feeling of being there."
Om utgivelsen Edvard Grieg CHORAL MUSIC sier anmelderne: "The DXD recording has produced amazing detail; you can pinpoint the unique individual voices of each singer in the group standing between your front loudspeakers. Full use is made of the wide dynamic range, so that the softest singing still has great depth of tone, while the climaxes soar to thrill without the slightest hint of distortion."

DXD (Digital eXtreme Definition) er et profesjonelt lydformat som formidler analoge kvaliteter med 32 BIT I 352.8 kHz, I en datastrøm på 8.4672 Mbit/s per lydkanal. Dette gir rom for redigering og nivåjusteringer før DXD konverteres ned til DSD ved formatering til Super Audio CD. SACD er et av de formatene som støtter multikanal lyd og bringer audiofile kvaliteter hjem til publikum. En hybrid SACD ser ut som en vanlig CD og kan også spilles på alle tradisjonelle anlegg og datamaskiner.

"Oppskriften for en god innspilling er egentlig ganske enkel," oppsummerer et samstemt Lindberg Lyd, "fantastiske musikere og god musikk i det riktige lokale!"

 

Teksten er samlet fra artikler skrevet av David Kan, Zenon Schoepe og Lindberg Lyd AS
Samlet og oversatt av Lindberg Lyd AS 2007

Last ned artikkelen som Word-dokument
Pressefoto 1
Pressefoto 2
Pressefoto 3
GRAMMY 2006

 

Kontakt
2L (Lindberg Lyd AS)
Postboks 56 Bogerud
NO-0621 OSLO

Telefon +47 4815 2222
musikk@2L.no

Nettbutikker
2L.MusikkOnline.no
2L webshop
Amazon.com
Amazon.co.uk
Amazon.de
Amazon.fr
Amazon.co.jp
Amazon.ca
Arkiv Music
CD Universe
jpc
Acoustic Sounds
Qualiton
CD Universe
Elusive Disc

Czech Music Direct

Fildistribusjon
2L.MusicOnline.no
iTunes
Nokia
e-music

Sentraldistribusjon
Musikkoperatørene AS
Telefon +47-23 310 120,
Faks +47-23 310 129
info@musikkoperatorene.no

Musikkoperatørene (forkortet MO) ble etablert i 1995 og er et salgskontor/distributør for ca. 20 store / middelstore og 50 små norske plateselskaper. MO er en av platebransjens svært få norskeide distributører og vår målsetning er å være best på norsk musikk!
I 2006 var MO den største uavhengige distributøren i Norge (bare slått av de 4 internasjonale plateselskapene Universal, EMI, Sony/BMG og Warner). Til sammen tilbyr vi rundt 4000 norske titler på CD. Våre viktigste mål er å selge CD’er til det norske platemarkedet (detaljister og grossister) og å øke eksporten av norske plater til distributører i utlandet. Til tross for mange nedslående tall fra bransjen, har MO hittil hatt en jevn økning i omsetningen og ble kåret til en av årets Gazellebedrifter i Dagens Næringsliv i 2005.

HiRes Downloads

HiRes download FLAC 24 BIT / 96 kHz stereo

HiRes download FLAC 24 BIT / 96 kHz multi 5.1

HiRes download DSD64

TrondheimSolistene
DIVERTIMENTI (2L50SABD)

Buy the complete album
MusicOnline.no